Ανακοινώσεις μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Σε εξέλιξη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τον Κυβερνητικό Εκρπόσωπο, στη διάρκεια της οποία ανακοινώνονται τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Τη δέσμη των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, που αποφασίστηκε (09/12) στην έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με στόχο την αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Έως 12 Φεβρουαρίου (2024) οι αγώνες θα διεξάγονται «κεκλεισμένων των θυρών», με ισχύ κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων. Όπως σημειώνεται, η πρώτη απόφαση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, το βράδυ της Πέμπτης (14/12-22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής των αποφάσεων και της συμμόρφωσης των ΠΑΕ και ΚΑΕ, θα αξιολογηθούν και θα επανεξεταστεί η παράταση της εφαρμογής της σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου.

Ενδεικτικά θα εξεταστεί η πλήρωση των προϋποθέσεων, εγκατάστασης και λειτουργίας καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της uefa στο σύνολο των γηπέδων της super league 1. Απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές, σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων μεταξύ όλων των άλλων, ΠΑΕ και ΚΑΕ θα λειτουργούν αποκλειστικό μόνο έναν σύνδεσμο οπαδών .

Περισσότερα σε λίγο…