Αναγγελία κινδύνου στο "112" από Πιέρια, τωρα έρευνες στον Έβρο

Από κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, Τούρκοι τουρίστες, ζητούσαν βοήθεια. Πάρα τις αναζητήσεις, δεν εντοπίσθηκαν στην Πιερία, όπου είχε εντοπισθεί το στίγμα της κλήσης τους. Οι έρευνες έχουν μεταφερθεί στον Έβρο.

Κλήση προς το «112» τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, ενημέρωνε (23/01) για 12 Τούρκους τουρίστες, σε ορεινή περιοχή στα Πιέρια Όρη ,σε χέρσο σημείο, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Η περιοχή από την οποία έχει γίνει η κλήση προσδιορίσθηκε 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κατερίνης περιοχή η οποία δεν είναι δύσβατη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, το σήμα του κινητού τηλεφώνου,  προσδιορίσθηκε από περιοχή μεταξύ των οικισμών Μοσχοποτάμου, Ελατοχωρίου και Καταλωνίων Πιερίας και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό, χωρις αποτέλεσμα.
Οι έρευνες ύστερα από επανεξέταση των δεδομένων προσδιόρισαν το στίγμα της κλίσης στην περιοχή του Έβρου, όπου συνεχίζονται οι έρευνες, για τον εντοπισμό των Τούρκων.
Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό τους παραμένουν άκαρπες.
Δεν αποκλείεται ωστόσο το ενδεχόμενο να προκειται για άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών, αν από τις έρευνες δεν εντοπισθούν οι αγνοούμενοι.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport