Αν. Σάμος: Άπλωσαν Ελληνική Σημαία 104 τ.μ. στην επιφάνεια της θάλασσας

Κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό στο πλαίσιο του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου

Σε εφαρμογή των αποφάσεων για αναστολή των εκδηλώσεων και των παρελάσεων τη φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου , στη Σάμο πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση. Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου (12.30μμ) δύτες αυτόνομης κατάδυσης του ΛΣ Σάμου και του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, άνοιξαν την υπερμεγέθη Ελληνική Σημαία έκτασης 104τ.μ, στην επιφάνεια της θάλασσας καλύπτοντας τον κόλπο του Δήμου της Ανατολικής Σάμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, «Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για όλους τους Έλληνες. Ο επετειακός εορτασμός της ημέρας αυτής αποτελεί ευκαιρία και ταυτόχρονα υποχρέωση για όλους μας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ήρωες , που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία του ελληνικού λαού. Ας τιμήσουμε και φέτος τον αγώνα των προγόνων μας που μας υποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος και ας γιορτάσουμε με υψηλό το εθνικό φρόνημα», καταλήγει η ανακοίνωση .

Στους δυο Δήμους του νησιού, τελέστηκαν δοξολογίες και πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό επισήμων υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον κορωνοϊό.

Η δράστη τελεί υπό την αιγίδα και την οργανωτική υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου.
________________________________________________________
* φωτογραφικό υλικό από  samos24.gr