«Αν δεν σας αρέσει να φύγετε!»|ΑΠΟΨΗ*

“Το φιλότιμο και η ανοχή μας συχνά παρανοούνται ως αδυναμία και έλλειψη θάρρους. Μην φοβάστε να πείτε τα πράγματα με το όνομα τους γιατί όσο συντηρούμε αυτές τις καταστάσεις διαιωνίζονται”..

image

“Πριν από λίγο έφτασε στα αυτιά μου ότι ο Διοικητής μιας Υπηρεσίας αντέδρασε στα παράπονα συναδέλφων για την υφιστάμενη κατάσταση της Υπηρεσίας με τα εξής λόγια «Αν δεν σας αρέσει να φύγετε!».
Επειδή πολλάκις έχει παρατηρηθεί ότι Αξιωματικοί που ασκούν διοίκηση νιώθουν ότι δουλεύουν στην επιχείρηση τους και συμπεριφέρονται απαξιωτικά στους συναδέλφους θα τους υπενθυμίσω ότι:
-Οι Αξιωματικοί είναι υπεύθυνοι για τις παραλείψεις των Υπηρεσιών που διοικούν και οφείλουν να επιλύουν τα προβλήματα και όχι να τα  συντηρούν
-Όλοι οι Αστυνομικοί είμαστε συνάδελφοι ανεξαρτήτου βαθμού και η εξουσιομανία ορισμένων δεν έχει καμία σχέση με την καλώς εννοούμενη ιεραρχία του Σώματος
-Το πειθαρχικό δίκαιο ορίζει ότι με τον όρο πειθαρχία νοείται, εκτός των άλλων, η αξιοπρεπής και κόσμια συμπεριφορά των κατά βαθμό ανωτέρων προς τους κατωτέρους
-Οι Διοικητές πριν εκφράσουν τις αξιώσεις τους στο προσωπικό να συμμορφώνονται στις σαφείς υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούν οι ίδιοι. Άσχετα που οι παρατυπίες τους τείνουν να γίνουν κακόγουστο ανέκδοτο.
Μπορεί τώρα να γενικολογώ αλλά σύντομα θα επανέλθω και θα μιλήσω με ονόματα Αξιωματικών και Υπηρεσιών. Σέβομαι προς το παρόν την παράκληση των συναδέλφων που επιθυμούν να δοθεί λίγος χρόνος στο συγκεκριμένο θέμα. Αν και διαφωνώ μ’αυτή την τακτική κάθετα. Η εμπειρία μου, μου έχει μάθει ότι το φιλότιμο και η ανοχή μας συχνά παρανοούνται ως αδυναμία και έλλειψη θάρρους. Μην φοβάστε να πείτε τα πράγματα με το όνομα τους γιατί όσο συντηρούμε αυτές τις καταστάσεις διαιωνίζονται.


*Δημήτρης Παδιώτης, Πρ.ΕΑΣΥΘ