Αμύκλες, Λακωνίας: Ρομά έστησαν οδοφράγματα και απειλούν με “πόλεμο” μετά την προφυλάκιση ομόφυλού τους

Ρομά απέκλεισαν την Εθνική Οδό με φλεγόμενα οδοφράγματα ντεραπάρισαν οχήματα και απειλούν με αίτημα την αποφυλάκιση του ομόφυλού τους

Η απόφασης προφυλάκισης Ρομά μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στον Ανακριτή Σπάρτης, ως δράστη επίθεσης με ομόφυλούς του σε βάρος των δύο Αντιδημάρχων της Σπάρτης, προκάλεσε ακραίες αντιδράσεις μεταξύ των Ρομά της περιοχής, οι οποίοι προχώρησαν (26/10-17.00) σε κατάληψη της Εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου, στην είσοδο των Αμυκλών Λακωνίας.

Οι Ρομά προκάλεσαν εμπρησμό σε όχημα και ελαστικά, ξήλωσαν πινακίδες οδοσήμανσης και ενεργούσαν επιθέσεις σε βάρος των κατοίκων οι οποίοι επιχείρησαν να διέλθουν από το σημείο του οδικού δικτύου. Πληρώματα της ΕΛΑΣ μετέβησαν στο σημείο συγκέντρωσης των Ρομά, ενώ στο χώρο κλήθηκαν και πληρώματα της Πυροσβεστικής σε κατάσβεση των εστιών φωτιάς που προκάλεσαν οι Ρομά.

 

Όπως ανέφεραν στον «Λακωνικό Τύπο», οι Ρομά εξαπολύουν απειλές για «πόλεμο», και ακραίες ενέργειες σε βάρος εκπροσώπων Τοπικών Αρχών, αυτοδιοικητικών, πολιτικών και Αστυνομικών, με απαίτηση να αποσυρθεί η κατηγορία “αρπαγής και απαγωγής” σε βάρος ενός εκ των τριών ομόφυλών τους δραστών της επίθεσης σε βάρος των δύο Αντιδημάρχων ο οποίος και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας έχει γίνει αίτημα σε ενισχύσεις για τον έλεγχο της κατάστασης και επαναφορά της τάξης στην περιοχή.

 

Με αφορμή τις άδεις πωλητών λαϊκών αγορών στο Δήμο Σπάρτης, ομάδα Ρομά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν (22/10) δύο Αντιδημάρχους της Σπάρτης, όταν μετέβησαν στην περιοχή τους για να τους ενημερώσουν, ότι το ζήτημα των αδειών δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου Σπάρτης. Η ενημέρωση – χωρίς να έχουν διευκρινιστεί λεπτομέρειες για τους διαλόγους που ακολούθησαν- εξαγρίωσε τους Ρομά, οι οποίοι οργανωμένα επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τους δύο αιρετούς .

Σε αναζήτηση των δραστών από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας σε οργανωμένη επιχείρηση στις Αμύκλες, Αστυνομικοί εντόπισαν έναν εκ των Ρομά δραστών και συνελήφθη, και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Σπάρτης ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή .