ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ: "Τεχνητή" ένταση και ομαδική απόπειρα απόδρασης λαθρομεταναστών

Ενταση από νωρίς στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Απόπειρα ομαδική απόδρασης σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή έχει μεταβεί έντονη παρουσία της Αστυνομίας.

image

Λιγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση κοινής ανακοίνωσης των Αναπληρωτών Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση και Τασίας Χριστοδουλοπούλου για σταδιακή εκκένωση  της εγκατάστασης και απελευθέρωση των λαθρομεταναστών  εκδηλώθηκε ένταση στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών της Αμυγδαλέζας.
Η “τεχνητή” ένταση ξεκινησε απο νωρίς, (17/02) όταν εξερράγη θερμοσίφωνο, σε βοηθητικό χώρο όπου βρίσκονται τα κοντεινερς των λαθρομεταναστών, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Στη συνέχεια ωστόσο,  οι λαθρομεταναστες αναψαν φωτιές με τα ρούχα τους,- όπως υποστήριξαν -σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ φώναζαν «freedom».
Ομάδες λαθρομεταναστών έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον δύο άδεια κοντέινερ-οικίσκους του πρώτου τομέα ενω κατά τη διάρκεια της έντασης πολυπληθής ομάδα λαθρομεταναστών έφτασε στην εξωτερική περίφραξη του Κέντρου Κράτησης κι επιχείρησαν να δραπετεύσουν.
Οι Αστυνομικοί από την περίμετρο απέτρεψαν την απόδραση με τους λαθρομετανάστες να επιστρέφουν στους χώρους κράτησης.
Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας χωρίς να έχει δοθεί εντολή επέμβασης.
Από την καταμέτρηση των λαθρομεταναστών, δεν ολοκληρώθηκε η απόδραση, ενώ βρίσκονται όλοι στις ακτίνες τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport