Αμπελόκηποι: Συνελήφθη ο διαβόητος Ramazan Baygara αρχηγός της τούρκικης μαφίας

Η Interpol είχε εκδώσει «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του Τούρκου Ramazan Baygara, με την ΕΥΠ σε  «παράπλευρη επιχείρηση» να προβαίνει στη σύλληψή του, ενώ αναμένεται η έκδοσή του στην Τουρκία

Δολοφόνησε αντίπαλο συμμορίας στην Τουρκία, καταζητούμενος με 14 εντάλματα, ο 29χρονος Τούρκος Ramazan Baygara, διαβόητης αρχηγός συμμορίας που δραστηριοποιείται στο οργανωμένο έγκλημα και έχει έδρα στα Άδανα, στην Τουρκία, συνελήφθη στους Αμπελοκήπους (10/05) με την ΕΛΑΣ να προβαίνει σε ανακοινώσεις μια εβδομάδα αργότερα (17/05).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος Ramazan Baygara, είχε διαφύγει στην Ελλάδα στα τέλη του περασμένου έτους. Μεταξύ των 14ενταλμάτων του αποδίδεται κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Η ΕΥΠ, στο πλαίσιο ερευνών είχε συλλάβει (20/02) δύο Τούρκους οι οποίοι ζούσαν με μεγάλες ανέσεις στην Κρήτη, στα Χανιά, εμπλεκόμενοι σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, εκ των οποίων ένα μέλος της συμμορίας του Ramazan Baygara. Στην έπαυλη των δύο Τούρκων, κατασχέθηκαν έγγραφα του 29χρονου Τούρκου, με εκτιμήσεις των Αρχών να αποδίδουν στους δύο συλληφθέντες ρόλο “διαμεσολάβων” στη διαφυγή του , από την Τουρκία στην Ελλάδα.  Μετά από έρευνα της ΕΥΠ, ο διαβόητος Ramazan Baygara αρχηγός της τούρκικης μαφίας, εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους και κλήθηκε η Άμεση Δράση για να ολοκληρώσει τη σύλληψη.

Ο 29χρονος Ramazan Baygara, ανέλαβε ηγετική θέση στην τούρκικη μαφιόζικη εγκληματική οργάνωση «Bayğaras», η οποία φέρει το όνομα του 36χρονου αδελφού του, Bedirhan Baygara, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα σε ζαχαροπλαστείο στην Τουρκία, το 2020. Δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, η διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και ενέργειες του κοινού ποινικού ενώ είχε συνεργασία με κυκλώματα που διακινούν λαθρομετανάστες.