Άμφισσα: Συνελήφθη ως συνεργός για το ένοπλου με αποτέλεσμα το θάνατο της 13άχρονης Ρομά- Αναζητείται ο 34άχρονος

Στη σύλληψη 40άχρονου Αλβανού, υπάλληλος του επιχειρηματία, ο οποίος αναζητείται καθώς πυροβόλησε με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 13άχρονης Γιαννούλας Καραχάλιου στον καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα προχώρησε (05/06) ΕΛ.ΑΣ.

Ο 40άχρονος Αλβανος κατηγορείται ως συνεργός καθως σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαινε στο αγροτικό όχημα μαζί με τον ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου λίγο μετά το ένοπλο επεισόδιο στον καταυλισμό των Ρομά όταν οργισμένοι ομόφυλοί της καταδίωκαν το δράστη, τον εγκλώβισαν και του επιτέθηκαν.

Ο 40άχρονος Αλβανός αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του, ενώ φέρεται να δηλώνει άγνοια για το σημείο όπου κατέφυγε ο 34άχρονος κρεοπώλης μετα το ένοπλο. Ωστόσο οι Ρομά υποστηρίζουν ότι ήταν παρόν την ώρα των πυροβολισμών δίπλα στον επιχειρηματία.
Σε κλίμα οργής και υπο αυστηρα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ εχει προγραμματισθεί στην Άμφισσα (06/06-11.00) η κηδεία της 13χρονης Γιαννούλας Καραχάλιου, η οποία τραυματίσθηκε κι έπεσε νεκρή από τα πυρά επιχειρηματία ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει για την πράξη του.

Ρομά απειλούν να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους.

Αργα το βραδυ (05/06) εξαγριωμένοι Ρομά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας με ξύλα και ρόπαλα ως εκδήλωση οργής στο θανάσιμο τραυματισμό της 13άχρονης με αίτημα την παραδειγματική τιμωρία του 34άχρονου φερόμενου ως δράστη των πυροβολισμών.

upl5b179199611f4
Η μητέρα της 13άχρονης Γιαννούλας Καραχάλιου ανεφερε για το περιστατικό, «Χόρευε η κόρη μου, εγώ ήμουν απέναντι και άκουσα τον πυροβολισμό. Βλέπω την κόρη μου κάτω. Μου σκότωσε την κόρη αυτός, σηκώθηκε κι έφυγε. Τον είδα ότι ήταν αυτός. Μου σκότωσε το μωρό, εγώ έσπασα το σπίτι του, εγώ έβαλα φωτιά στο αυτοκίνητό του. Σκότωσε την κόρη μου. Ήταν κι άλλα παιδιά που χόρευαν εδώ. Δεν πρόλαβε να φύγει το κορίτσι μου. Εγώ τη σήκωσα από κάτω…» επαναλαμβάνει η μητέρα της 13άχρονης Ρομα.

«Ζητάω δικαίωση. Η κόρη μου έφυγε. Αυτός να σαπίσει στη φυλακή, να κλειστεί όλα τα χρόνια μέσα. Πέθανε σαν ένα αρνί, έτσι πετάχτηκε το αίμα της… εγώ την πήγα στο νοσοκομείο, ήταν γεμάτη αίματα, το κορίτσι μου ήταν “σβησμένο”. Σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνος», καταλήγει η μητέρα της Ρομά.

roma1

Ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στην Άμφισσα στο R24/7, ανέφερε για το περιστατικό “Πήρε μόνος του τον νόμο στα χέρια του. Στα είκοσι μέτρα έγινε ο πυροβολισμός. Τον σταμάτησε κάποιος δικός μας και του είπε να μην τρέχει γιατί παίζουν τα παιδιά. Έριχνε όπου έβρισκε. Έριξε δύο φορές”.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν προηγήθηκε κλοπή στο σπίτι ή την επιχείρησή του 34άχρονου από Ρομά: “Τον ξέραμε πολύ καλά. Δεν έγινε κλοπή στο σπίτι του από εμάς. Αν κάνουν δύο τη δουλειά, δεν θα την πληρώσουν 30 άτομα. Δεν θα γίνουν επεισόδια μετά την κηδεία”, κατέληξε.

roma2a

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ρομά

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό και τα οδυνηρά αποτελέσματα που είχε, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές» κι εκφράζει την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της, στη Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών και τιμωρία για το περιστατικό .