Άμφισσα: Ρομά νεκρή από πυρά εντός του καταυλισμού όπου διέμενε- Αναφορές για δυστύχημα

Η 13άχρονη Ρομά έχασε τη ζωή της όταν πυροβόλησε εναντίον ομόφυλών της, στον καταυλισμό της πόλης.

Η ανήλικη έφηβη Ρομά, διέμενε στον καταυλισμό της Άμφισσας και δέχτηκε πυρά από κυνηγετικό πλήττοντας την στο πρόσωπο με τις ακριβείς συνθήκες θανάσιμου τραυματισμού της να μην έχουν αποσαφηνιστεί.

Οι αρχικές πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι η ανήλικη Ρομά δεν είχε σχέση με το περιστατικό, με τα πυρά να βάλλονται σε βάρος ομοφυλων της. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα πυρά προήλθαν από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος καταδίωξε Ρομά του καταυλισμού όταν επιχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι του, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο πολίτης, καταδίωξε τους δράστες πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα τα σκάγια να τραυματίσουν θανάσιμα την έφηβη Ρομά η οποία βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο της καταδίωξης των δραστών της απόπειρας διάρρηξης.

Ωστόσο στο σημείο υπάρχουν αναφορές ότι προηγήθηκε επεισόδιο μεταξύ ενηλίκων Ρομά, κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν πυροβολισμοί, από τους οποίους η 13άχρονη τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στο κρεοπωλείο και το αυτοκινητο του φερομενου ως δραστη μετά το περιστατικό εκδηλώθηκαν εμπρηστικές ενέργειες σε αντίποινα από οργισμένους Ρομά

 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης διαπληκτίστηκε με Ρομά όταν διερχόμενος από τον καταυλισμό για το στάβλο του, Ρομά το  περικύκλωσαν και ενας εξ αυτων υον χτύπησε . Για να τους αποτρέψει πυροβόλησε με καραμπίνα που έφερε στην κατοχή του, με τα σκάγια να τραυματίζουν ελαφρά στο πόδι τον υπαίτιο Ρομά  και να πλήττουν θανάσιμα τη 13άχρονη.

Ακολούθησαν επεισόδια, με ομάδες οργισμένων Ρομά να κινούνται επιθετικά και να προβαίνουν σε εμπρησμούς και βανδαλισμούς ιδιοκτησίας του δράστη, σε αντίποινα.
Οι Αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις, ππροκειμένου να αποσαφηνίσουν τις ακριβεις συνθηκες τους αιματηρού επεισοδίου και θανάσιμου τραυματισμού της ανήλικης Ρομά.

Κάτοικοι της Άμφισσας οργανώνουν (05/06-19.00) συγκέντρωση στην πλατεία Ησαΐα, με αφορμή το θάνατο της Ρομά, και διαμαρτυρία για τις κλοπές που έχουν σημειωθεί στην πόλη.

Η Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αντίποινων.