Amber Alert και ανησυχία για 11άχρονο- Εξαφανίστηκε από το Παίδων Αγία Σοφία

Μια τραγική προσωπική ιστορία στιγμάτισε τον 11άχρονο ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές, για τον οποίο ενεργοποιήθηκε Amber Alert, οταν προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, με θύμα νήπιο ξαδελφακι του.

Η εξαφάνιση του 11άχρονου Ρομά, Διονύση Τ. έγινε αντιληπτή (30/08) από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων μετά την ολοκλήρωση του επισκεπτηρίου από δύο συγγενέις του.

Όπως κατέθεσε στις Αρχές η νοσηλεύτρια, ο 11άχρονος έμεινε μόνος στο θάλαμο, (λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι (30/08), ζήτησε να πάει στο μπάνιο, και όταν τον αναζήτησε λίγο αργότερα, παρά την έρευνα στους χώρους, ο ανήλικος δεν εντοπίσθηκε, και δηλώθηκε η εξαφάνισή του.
Άμεσα ενημερώθηκε το Α.Τ Αμπελοκήπων σε αναζήτηση και εντοπισμό του ανηλίκου,ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής με τους αστυνομικούς να έχουν στήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό του αγοριού.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην εξαφάνισή του, άτομα από το οικογενειακό – συγγενικό του περιβάλλον. Ωστόσο τα άτομα τα οποία επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (30/08) το ανήλικο Ρομά, αναφέρθηκαν σε συγγενική σχέση που διατηρούσαν με τον 11άχρονο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχαν δηλώσει ούτε τα στοιχεία τους, με το προσωπικό υπηρεσίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου να καταθέτουν, ότι «το παιδί έδειχνε να τους γνωρίζει, είχε οικειότητα μαζί τους, και απολάμβανε την παρουσία τους στο χώρο του».

Ο 11άχρονος παρέμενε στο Παιδιατρικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα, με Εισαγγελική παραγγελία (07/08) καθώς η κατάσταση της ψυχικής του υγείας κρίθηκε ότι έχρηζε παρακολούθησης από εξειδικευμένο προσωπικο, καθώς έχει δηλωθεί ως αγνώστου πατρός, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα το οποίο προκάλεσε. Ο ανήλικος, διέμενε στον καταυλισμό ΡΟΜΑ στπν Κόρυβο Γαστούνης Ηλείας, υπό την κηδεμονία του παππού και της γιαγιάς του, καθώς η μητέρα του εκτίει ποινή φυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο ανήλικος, έχοντας διαφύγει της προσοχής των παππούδων του, μπήκε στο αγροτικό αυτοκίνητο του θείου του, έλυσε το χειρόφρενο και παρέσυρε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα την εξαδέλφη του, ένα κοριτσάκι, μόλις 14 μηνών.

Όπως προβλέπεται, ο μικρός συνελήφθη μαζί με τον παππού και την γιαγιά του, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ σε βάρος του παππού στον οποιο ειχε ανατεθεί η επιμελεια, ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενω η γιαγιά του αφέθηκε ελεύθερη. Λόγω των ειδικών κοινωνικών συνθηκών και υπό τον φόβο βεντέτας μεταξύ των οικογενειών των Αθίγγανων, η Εισαγγελέας διέταξε την ανάθεση της επιμέλειας του 11άχρονου Ρομά, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, έως την εκδίκαση της υπόθεσης

Σε ερωτήσεις από του Αστυνομικούς για το λόγο που το ανήλικο αγόρι, το οποίο δε διέθετε συνοδό, δεν είχε εποπτεύοντα από το νοσηλευτικό προσωπικό, παρατέθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο Παιδιατρικό Ίδρυμα, στο οποίο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού είναι αδύνατον να παρασχεθούν αποκλειστικές νοσοκόμες για όλα τα ασυνόδευτα παιδιά που διαβιούν στο Νοσοκομείο. Σε αυτή την ανάγκη, ανταποκρίνεται ο Σύλλογος Εθελοντών, τα μέλη του οποίου ωστόσο, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν.

wpid-fb_img_1441043445328.jpg  Για την εξαφάνιση του ανηλίκου αγοριού, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Αμαλιάδας, ο οποίος εξέδωσε διάταξη (31/08) ενεργοποίησης Amber Alert με τη δημοσκόπηση της φωτογραφίας του, καθώς η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο Διονύσης Τ. έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Έχει ύψος 1,43 και βάρος 36 κιλά. Όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία, απευθύνεται έκκληση να επικοινωνήσει είτε με την Αστυνομία ή με το Χαμόγελο του Παιδιού στο 116000.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport