Αλυκές Βόλου: Ο Ναυαγοσώστης ακτής κλήθηκε σε διάσωση αναίσθητου άνδρα και τον επανέφερε με ΚΑΡΠΑ

Ο Ναυαγοσώστης στην πλαζ Αλυκών προχώρησε στη διάσωση ηλικιωμένου λουόμενου χωρίς αισθήσεις από τη θάλασσα

Η πλαζ των Αλυκών στο Βόλο, είχε λουόμενους και στον πύργο ο Ναυαγοσώστης κλήθηκε (24/06-13.00) απο λουόμενη καθώς διέκρινε ότι, «στη θάλασσα υπάρχει ένας άνδρας που επιπλέει χωρίς να κουνιέται» .

Ο Ναυαγοσωστης Ακτής, Τάσος Οικονόμου αν και το σημείο που το οποίο του υπέδειξε η λουόμενη ήταν εκτός εμβέλειας ευθύνης της παραλίας, εντόπισε αναίσθητο τον ηλικιωμένο άντρα να επιπλέει σε απόσταση, περίπου ένα μέτρο, από την ακτογραμμή.

Ο Ναυαγοσωστης, ανέσυρε στην παραλία τον ηλικιωμένο και προχώρησε σε (ΚΑΡΠΑ) καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενώ ενημέρωσε για συνδρομή το σκάφος της ααναδόχου εταιρείας και προχώρησαν σε χρήση απινιδωτή ενώ στο χώρο κλήθηκε και μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Πιάσαμε σφυγμό και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατέφθασε το ασθενοφόρο για τη μεταφορά του ηλικιωμένου στο νοσοκομείο», περιγράφει ο Ναυαγοσωστης Τάσος Οικονόμου .

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και διασωληνώθηκε ωστόσο υπέκυψε στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου Τάσο Μπατζιάκα η παρουσία ναυαγοσώστη ο οποίος έδρασε εκτός ορίων για τη διάσωση του ηλικιωμένου καταδεικνύει τη σημασία της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών. «Ηταν πολύ σημαντική η απόφαση που λάβαμε για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών όχι από 1η Ιουλίου όπως προβλεπόταν αλλά από τις 15 Ιουνίου. Εστω και μια ανθρώπινη ζωή να σωθεί είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε .

Από περιγραφές λουομένων ο ηλικιωμένος είχε μπει στη θάλασσα από σημείο περίπου 200 μέτρα μακριά από την πλαζ των Αλυκών από την πλευρά του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης.

____________________________________

* taxydromos.gr/