Αλβανός Βουλευτής P.Lutaj: «Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα”

Προκλητικοί οι Αλβανοί Βουλευτές με αφορμή τους χειρισμούς για τους επτά αλβανικής καταγωγής νεοσυλλεκτους να φωτογραφηθούν εντός στρατοπέδου σχηματίζοντας τον “αλβανικό αετό”, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «ρατσιστικό κράτος» μεταξύ άλλων.

Ο Σοσιαλιστής Αλβανός Βουλευτής Piro Lutaj (Πύρο Λούταϊ) σχολίασε στο λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,

«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και  τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του Υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του  συμβόλου  του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια  περιοχή της χώρας. Αυτό το είδος πιέσεων από τον Έλληνα ΥΠΑΜ, είναι επαναλαμβανόμενες  και ποταπές, επιπλέον, ασκούνται  προς ένα γείτονα και ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ. Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την  εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των  αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων. Ελπίζουμε σε διπλωματική επίλυση με την ελληνική κυβέρνηση  αυτού του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».
Piro_Lutaj_Alb

Οι επτά στρατιώτες, καθώς και ο όγδοος που τους φωτογράφησε, αντιμετωπίζουν ποινές έως και τα 5 χρόνια φυλάκισης, καθώς και στην αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας.