Αλβανός δραπέτης φυλακών λήστευε ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Αλβανός, δραπέτης φυλακών, δράστης σε ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Εξέτιε ποινή κάθειρξης 15ετών για ένοπλες ληστείες και κλοπές, έλεβε άδεια και δεν επέστρεψε στη Φυλακή, και από τις 3 Δεκεμβρίου 2019, είχε κηρυχθεί δραπέτης, μέχρι που συνελήφθη -και πάλι- για ληστείες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στην Αττικής.

Ο 31άχρονος Αλβανός, από τις αρχές του χρόνου, διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής σε περιοχές της Αττικής. Προσποιούμενος τον πελάτη απευθυνόταν στους υπαλλήλους στις ρεσεψιον των ξενοδοχείων, του ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού και αφαιρούσε χρήματα τόσο από τα ταμεία και τα χρηματοκιβώτια  που διατηρούσαν .

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλλαβαν στο Ηράκλειο Αττικής, τον 31άχρονο κατηγορούμενο για ληστείες κατά συρροή.

Σε έρευνας στην οικία του, κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα, 4 φιαλίδια αερίου και συσκευασία με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων. Από την Ασφάλεια Αττικής έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για εμπλοκή του σε άλλες ληστείες.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, προέκυψε για τον 31άχρονο ότι διατηρούσε ποινικό μητρών με κακουργηματικές πράξεις και καταδίκη, καθώς είχε συλληφθεί για ένοπλες ληστείες, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Είχε καταδικαστεί και εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών σε φυλακή, ενώ έλαβε άδεια την οποία παραβίασε και από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 αναζητείτο ως δραπέτης.

Ο Αλβανός δραπέτεης, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.