Αλιβέρι: “Γυφτιές” λόγω διαζυγίου- Έβγαλαν με καραμπίνας τον πεθερός από το σπίτι του και δημοσίευσαν τις “σκοπιές” σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Ρομα, συγγενείς της νύφης, έβγαλαν τα πεθερικά της από το σπίτι τους και δεν τους επέτρεπαν να επιστρέψουν μέχρι να ρυθμιστεί η επιστροφή της προίκας

Στον καταυλισμό Ρομά του Αλιβερίου, ζευγάρι αποφάσισε να προχωρήσει σε διαζύγιο. Ωστοσο διαφορές που φαίνεται να υπήρχαν ως προς την αποζημίωση, πυροδότησαν ένταση μεταξύ οικογενειών. Ενώ η νύφη φέρεται να χτύπησε την πεθερά της, πριν φύγει από το σπίτι και μαζί με τους γονείς της αναχωρησαν για την Κύπρο.

Συγγενείς της νύφης, κραδαίνοντας κυνηγετικά όπλα και με πυρα εκφοβισμού στον αέρα μετέβησαν στο σπίτι του πεθερού της και τον έβαλαν στο δρόμο, ενω σε βάρδιες, είχαν αναπτύξει σκοπιές ώστε να τον αποτρέψουν να επιστρέψει, όπως δημοσιοποίησαν και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκδιωγμένος Ρομά πεθερός με τη σύζυγό του, είχαν καταφύγει στο σουβλατζίδικο που διατηρεί και στο αυτοκίνητό του, καθώς δεν τους επέτρεπαν να προσεγγίσουν στο σπίτι τους.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση (07/02) στο καταυλισμό του Αλιβερίου, με εντολή Εισαγγελέα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, του Αστυνομικού Τμήματος, της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙΑΣ Βόλου, πραγματοποίησαν έρευνες σε τρία σπίτια Ρομα, στα οποία κατασχέθηκαν συνολικά τρία κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων, μεταξύ άλλων, για το ένα είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του. Συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τριών ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, απειλή και εξύβριση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του taxydromos.gr, στην κοινωνία των Ρομά όταν ένα ζευγάρι χωρίζει την υπόθεση αναλαμβάνει «καθαριστής». Επικοινωνεί, προκειμένου να ακούσουν την άποψη του και αφού καταλήξουν ποιος έχει το δίκαιο, βάζουν και βλέπουν το CD από τον γάμο, προκειμένου να δουν πόσα λεφτά πήρε ως δώρο αυτός που είχε άδικο. Αυτό το ποσό λοιπόν πρέπει να καταβληθεί ως αποζημίωση στην άλλη πλευρά για το διαζύγιο.

Διαφορές που φαίνεται να υπήρχαν ως προς την αποζημίωση, πυροδότησαν ένταση μεταξύ οικογενειών.

Οι τρεις συλληφθέντες Ρομά οδηγήθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Από την ακροαματική διαδικασία απουσίαζε ο πεθερός και η σύζυγός του, οι οποίοι  δήλωσαν παρόντες μέσω του δικηγόρου τους, υποστηρίζοντας ότι φοβούνται για τη ζωή τους. Ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε αναβολή, υποστηρίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες να τα βρουν οι δύο οικογένειες.

Το Δικαστήριο ανέβαλλε την υπόθεση για τις 16 Φεβρουαρίου 2024, θεωρώντας ότι είναι κρίσιμη και η παρουσία μαρτύρων που απουσίαζαν.