ΑΛΙΜΟΣ: ΤΩΡΑ- Λήστεψαν και έδεσαν πατέρα και γιο, στη μονοκατοικία που διαμένουν.

Οι δράστες διέφυγαν, παρά την άμεση κινητοποίηση της ΕΛΑΣ. Πατέρας και γιος, τα θύματα διάρρηξης και ληστείας, ενώ κοιμόντουσαν.

Οι δράστες σύμφωνα με την καταγγελία, εισέβαλλαν λίγο πριν τις 03.00 τα ξημερώματα (13/01) στη μονοκατοικία με σκοπό τη ληστεία. Σύμφωνα με τα θύματα, οι πέντε άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αιφνιδίασαν τον 60χρονο πατερα και τον 35χρονο γιο του. Ενας από τους δράστες όπως κατήγγειλαν οι δύο άνδρες, με χαρακτηριστική κόμμωση “μοϊκανα” τους δέσμευσε τα άκρα, ενώ υπό την απειλή λοστών και όπλου κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, ώστε να ερευνήσουν τους χώρους της κατοικίας.
Όπως καταγγέλλουν τα θύματα της ληστείας, οι δραστες για περίπου 20 λεπτά, παρέμειναν στο χώρο (13/01-03.20), ερεύνησαν τις χώρους και αφαίρεσαν μόλις 20 ευρώ, μια χρυσή πιάστρα χρημάτων, και δύο ρολόγια επώνυμης εταιρείας. Στη συνέχεια, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το οροφοδιαμερισμα στο οποίο διέμενε η κόρη του 60χρονο. Ωστόσο ενεργοποιήθηκε κρυφός συναγερμός ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν πολυτελές αυτοκίνητο της οικογένειας, εγκαταλείποντας την απόπειρά τους.
Όταν οι δύο άνδρες κατάφεραν να αποδεσμευτούν επικοινώνησαν με την Αστυνομία, και κατήγγειλαν τη ληστεία σε βάρος τους.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση των ληστών με τους λοστούς. Είχε προηγηθεί εισβολή (07/01-05.10) στην κατοικία ηλικιωμένου κατασκευαστή στο Ψυχικό, και αφού χτύπησαν με λοστό, τον ηλικιωμένο άνδρα, δέσμευσαν τη σύζυγό του, και τραυμάτισαν βαρύτατα την Γεωργιανή οικιακή βοηθό.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δραστες διέφυγαν με δύο οχήματα-το ένα βαν- πριν την άφιξη στο σημείο των πληρωμάτων της ΕΛΑΣ που εσπευσαν άμεσα στη μονοκατοικία του Αλίμου. Τραυματίας ο 60χρονος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.
Αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζεται από την Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, να πρόκειται για δράση ομάδας που έχουν απασχολησει στο παρελθον, ενω εχουν διαφοροποιήσει τη δράση τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport