Άλιμος: Ταυτοποίηση δύο αντιεξουσιαστών για την επίθεση σε σούπερ μάρκετ αλυσίδας

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το πλημμέλημα της φθοράς ξένης περιουσίας, η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελία

Στην ταυτοποίηση δύο ατόμων που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 16 Μαΐου προκάλεσαν φθορές σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «My Market» στον Άλιμο προχώρησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

. Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές οι δύο κατηγορούμενοι ανήκουν στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο, έχουν αρκετές προσαγωγές στο ενεργητικό τους ενώ ο ένας, ηλικίας 30 ετών φέρεται να διατηρεί επαφές με άτομα που έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατία.

Τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου είχαν καταγραφεί καταδρομικές επιθέσεις σε συνολικά τρία σούπερ μάρκετ της συγκεκριμένης αλυσίδας, τα δύο στο Ίλιον και το ένα στον Άλιμο. Το επόμενο πρωί στο Athens Indymedia είχε αναρτηθεί κείμενο ανάληψης ευθύνης. Μ’ αυτό ωστόσο ο συντάκτης αναλάμβανε την ευθύνη για δύο απ’ αυτά.

Το κείμενο έφερε την υπογραφή της αναρχικής ομάδας «Μασόβκα» τα μέλη της οποίας έχουν πετάξει φυλλάδια έξω από το σπίτι του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, έχουν πραγματοποιήσει καταδρομικής επίθεσης στο δημαρχείο Περιστερίου κ.ά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πιθανολογούν ότι οι δράστες δεν προχώρησαν σε ανάληψη ευθύνης και για τα τρία χτυπήματα που έγιναν τη νύχτα της 16ης Μαΐου αντιλαμβανόμενοι ότι η Αστυνομία θα οδηγούνταν στην ταυτοποίηση των δύο αντιεξουσιαστών που είχαν δράσει στον Άλιμο αξιοποιώντας ευρήματα από το σημείο.

________________________________

* Γιάννης Σουλιώτης, “Καθημερινή