Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη για επαφές με ISIS- Την κατήγγειλε ο Αιγύπτιος τέως σύζυγος

Με διεθνές ένταλμα για αρπαγή ανήλικου εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη νεαρή γυναίκα. Με καταγγελία ο άνδρας της, δήλωσε ότι είχε εκφράσει πρόθεση να πολεμήσει για τον ISIS.

ΤΖΙΧΑΝΤ
Μια συζυγική διένεξη, η επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου ζευγους Αιγυπτίων, και η πρόθεση για σύμπραξη στον ISIS έπειτα από καταγγελία προκάλεσε τη σύλληψη 29άχρονης η οποια κατέχει ελβετικό διαβατήριο, είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και έχει βαφτισθεί μουσουλμάνα.

Η νεαρή Ελβετή Αιγυπτιακής υπηκοότητας, παντρεύτηκε Αιγύπτιο επιχειρηματία με τον οποίο έκανε ένα παιδί- σήμερα- είναι ηλικίας πέντε ετών. Η 29άχρονη την επόμενη από τα Χριστούγεννα και ανήμερα των γενεθλίων του ανηλίκου γιου της, διέφυγαν από τη χώρα.
Με το γιο της, εντοπίσθηκαν, όταν επιχείρησαν (02/01)να περάσουν από το μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου με προορισμό την Τουρκία και διαπιστώθηκε στον έλεγχο διαβατηρίων ότι τα στοιχεία της είχαν περιληφθεί στη λίστα των εξαφανισμένων προσώπων της Interpol. Συνελήφθη και κρατήθηκε στο ΑΤ Φερρών, ενώ ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας ο οποίος ενημερώθηκε για τη σύλληψη της συζύγου του, ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη για να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού τους, την οποία έχει κερδίσει στην Αίγυπτο, καθώς αιτηθηκε εκ νέου την επιμέλεια του παιδιού του.
Ο Αιγύπτιος, φέρεται να κατηγόρησε την (τέως) σύζυγό του ότι είχε απάγει το παιδί τους και ήθελε να μεταβεί για να πολεμήσει στη Συρία μέσα από τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.
Η μηνυτήρια αναφορά του, εκδικάστηκε (07/01) σύμφωνα με την οποία δόθηκε η επιμέλεια στον πατέρας, ο οποίος πήρε το παιδί και αναχώρησαν για την Αίγυπτο. Στο δικαστήριο, η 29άχρονη, αρνήθηκε όσα προανακριτικά είχε δηλώσει για την πρόθεσή της να πολεμήσει μέσα από τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Υποστήριξε ότι έφτασε στην Κρήτη, με δουλεμπορικό σκάφος και στη συνέχεια με το ευρωπαϊκό διαβατήριο το οποίο κατέχει, έφθασε στον Έβρο όπου εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Αιγύπτου είχαν σχηματίσει φάκελο για την 29άχρονη, ως άτομο ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες. Ωστόσο η γυναίκα κρίνεται ψυχολογικά ασταθής. Μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής υπόθεσης, αφεθεί ελεύθερη, καθώς δεν διώκεται ποινικά ενω δεν εκκρεμεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για στοιχειοθετημένο αδίκημα.
Η 29άχρονη, δήλωσε την πρόθεσή της για τη μετάβασή της, στη Συρία καθώς “κανείς δεν μπορεί να την αποτρέψει να ταχθεί στο πλευρό του ISIS”  και θα συνέχιζε το ταξίδι προς την Τουρκία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport