Αλεξανδρούπολη: Η πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτια- Καίγεται το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους σε οικίες ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Στα πρώτα σπίτια του χωριού Αετοχώρι έχει φτάσει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα (19/08) στην Αλεξανδρούπολη, και μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα .

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου, στον οικισμό Πεύκα και στο Αετοχώρι έχουν καεί σπίτια, ενώ η φωτιά καίει το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

https://m.youtube.com/live/hGNPU5x8b8c?feature=share&fbclid=IwAR1MJb4uXHq7Dq5J6vn20fVaSqmwV9QUKZbFBc6ZtV-4yystZGixLEC_hIY

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν να απομακρύνουν τους πολίτες από τα σπίτια τους, μετά τα μηνύματα εκκένωσης που εστάλησαν από το 112 σε οκτώ οικισμούς.

Εθελοντές απο τους γειτονικούς Νομούς βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να μεταβούν προς ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε εσπευσμένα (19/08) ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αξιωματικός του ΠΣ ο οποίος από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο πρώτο μέτωπο της φωτιάς στο χωριό Μελία και καίνε τους οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης ένιωσε έντονη αδιαθεσία που πιθανόν οφείλεται στις αναθυμιάσεις της φωτιάς.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχουν μεταφερθεί περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνώνκαιτης συνθήκης που επικρατεί στην περιοχή.