Αλεξανδρούπολη: Έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν οι οχτώ στασιαστές Τούρκοι Στρατιωτικοί

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οι οχτώ συλληφθέντες στασιαστές Τούρκοι Στρατιωτικοί, ελαβαν προθεσμια για να απολογηθούν.

image

Με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της παράνομης πτήσης και της ηθικής αυτουργίας για παράνομη πτήση, και εκτελεσης παρανομης πτησης -για τον πιλοτο-, οι οχτώ συλληφθέντες της Αλεξανδρούπολης μετηχθησαν και πάλι στα κρατητήρια της ΔΑ Αλεξανδρούπολης (17/07-13.00).

Ο Εισαγγελέας ωστοσο, για την κατηγορία που θα διευκόλυνε την απόρριψη του αιτήματος ασύλου που κατέθεσαν, δεν ασκησε στους οχτω συλληφθέντες διωξη για διατάραξης διεθνών σχέσεων της χώρας. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, η συγκεκριμένη εξέλιξη, προκαλεί εμπλοκή στην έκδοσής τους, καθως διευκολύνει τη διαδικασία στις αιτιάσεις της Τουρκικής πλευρας που το επιθυμεί.

image

Είχε προηγηθεί η σχεδόν 3.5 ωρών νομικής διαδικασίας κατα την παραμονη τους, στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης με την αυτόφωρη διαδικασία.
Με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οι οχτώ συλληφθέντες, θα μεταφερθούν και παλι (18/07) στο Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, ενω σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, προστίθενται να ζητήσουν να λάβουν νεα διήμερη προθεσμία.

image

Σύμφωνα πάντα με τους συνηγορος τους, ανέφεραν ότι για το αιτημα ασύλου το οποίο εχουν υποβάλλει,  θα γίνει ό,τι προβλέπεται από το Νόμο, όσο χρονοβόρες κι αν είναι οι διαδικασίες.

Οι οχτώ στασιαστές Τούρκοι Στρατιωτικοί, ζητούν να επικοινωνήσουν με τα μελη των οικογενειών και τα παιδια τους, καθως εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους, ενώ αρνούνται ότι γνώριζαν για το πραξικόπημα, το οποίο ακόμα δεν τους έχει επιτραπεί.