Αλεξανδρούπολη: Διάσωση 4χρονης στη θάλασσα- Παρασύρθηκε το φουσκωτό απο τον άνεμο- Δεν ηταν λειτουργική η σωστική λέμβος

Η ανήλικη άκουσε τις φωνές από την παραλία και παρέμεινε στο φουσκωτό ενώ παρασύρουν στα αβαθή

Το μεσημέρι (10/07) η οικογένεια παραθεριστών βρέθηκαν στην παραλια της Σαντα Ροζα στην Αλεξανδρούπολη. Το φουσκωτό με το οποίο έπαιζε η 4άχρονη ωστόσο χωρίς να γίνει αντιληπτή η απομάκρυνση της από την ακτή  παρασύρθηκε από τα κύματα σε απόσταση 200μέτρων από τη στεριά.

Οι γονείς της ανήλικης επιχείρησαν να την προσεγγίσουν καθώς και λουόμενοι ωστόσο το φουσκωτό, παρασυροταν από τα ρεύματα.

Ο ναυαγοσώστης όταν αντιλήφθηκε  τον κίνδυνο επιχείρησε να θέσει σε λειτουργία τη σωστική λεμβο και να προσεγγίσει το στρώμα με την 4άχρονη χωρίς να καταφέρει να τη θέσεις λειτουργία . Τρέχοντας από την άκρη προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο που είχε η φορά του ανέμου, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό λόγω των συνθηκών και προχώρησε σε διάσωση κολυμπώντας αν και οι κυματισμοί δυσχέρειναν το έργο του. Τελικά ο ναυαγοσώστης έφτασε στο σημείο που ειχε παρασυρθεί η ανήλικη και την οδήγησε στην ακτή.

Ωστόσο αν και αίσιο το αποτέλεσμα της διάσωσης ο εξοπλισμός στον πύργο του Ναυαγοσωστη κριθηκε επικίνδυνος και ανεπαρκής.