Ακρωτήρι Τάιναρο: Το Λιμενικό “μπλόκαρε” πλέον του ενός τόνου κάνναβη έμφορτο σε φουσκωτό (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη ποσότητα που ξεπερνάει τον έναν τόνο ναρκωτικών, κατέσχεσαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μεσσηνιακό κόλπο

Σε ευρεία επιχείρηση (08/10) στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

 

Πλωτό περιπολικό σκάφος του Λ/Χ Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα άνευ φανών ναυσιπλοΐας , και έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά . Στην ένδειξη του πληρώματος από το περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να προσεγγίσει προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο, ο χειριστής τού ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, και το σκοτάδι, κατάφερε να απομακρυνθεί .

Τα ναρκωτικά που εντόπισε το Λιμενικό

Άμεσα ενημερώθηκαν όμορες Λιμενικές Αρχές και ενεργοποιήθηκαν πληρώματα και πλωτά μέσα για τον εντοπισμό του ύποπτου σκάφους. Μεσημβρινές ώρες (08/10) εντοπίσθηκε ημιβυθισμένο, κενό φορτίου με οχτώ δοχεία πλήρη καυσίμων, πλησίον Ακρωτηρίου Ταινάρου. Ακολούθησαν έρευνες και εντοπίσθηκε σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή πλησίον Ακρωτηρίου Ταινάρου, εντός Μεσσηνιακού κόλπου, επιμελώς αποθηκευμένα σε 20 σάκους ταξιδίου. Κατασχέθηκαν οχτώ τύπων συσκευασμένα 596 δέματα με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους 810,350kg, καθώς επίσης 32 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 374,960kg. Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση των ναρκωτικών εκτιμάται σε €6.750.000.

Σε εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη χερσαία περιοχή ανατολικής Μάνης , συνελήφθη (11/10) σε καφετέρια στην περιοχή Μαρμάρι της Ανατολικής Μάνης, Αλβανός ο οποίος όπως προέκυψε κατά την προανάκριση ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων στο σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη ομοεθνής συνεργός του, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Με τις έρευνες να συνεχίζονται συνελήφθησαν (13/10) από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ οι δύο συνεργοί τους και επιβαίνοντες στο σκάφος, σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

Ο φάκελος της δικογραφίας υπεβλήθη από το Λιμεναρχείο Γυθείου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου . Στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο της ΔΙΔΙΝΑΛ σε συνεργασία με στελέχη γραφείων ασφαλείας λιμενικών αρχών Γυθείου και Καλαμάτας, και τη συνδρομή ομάδας ΜΥΑ/ΛΣ.