Ακρόπολη: Συνελήφθη και ο δεύτερος ανήλικος δράστης της αιματηρής ληστείας στον 18χρονο Δημήτρη και την παρέα του

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προχώρησαν σε δεύτερη σύλληψη σε διερεύνηση της αιματηρής επίθεσης στην παρέα των νεαρών, στην περιοχή της Ακρόπολης

Τον επίσης ανήλικο 17χρονο Αλβανό Αρμπέρ Μ., συνεργό του συνομήλικου συνεργού του, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (18/04) στην αιματηρή επίθεση και ληστεία στον 18χρονο Δημήτρη και την παρέα του, στην περιοχή της Ακρόπολης συνέλαβαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Ο 17χρονος “τσιλιαδόρος”, κάτοχος ελληνικού ΔΑΤ, ο οποίος συνελήφθη από μέλη της παρέας του 18χρονου θύματος, έδωσε τον Αλβανό συνεργό του, ο οποίος μετά την αιματηρή ληστεία, είχε διαφύγει. Ο 17χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μ., υποστήριξε ότι το μαχαίρωμα στο λαιμό και την κοιλιά του 18χρονου, ήταν “αυθόρμητη ενέργεια” για να πάρουν χρήματα με ληστείας και κατέδειξε το συνεργό του, ότι αυτός πήρε το τσαντάκι που εντοπίσθηκε στη διαδρομή διαφυγής που ακολούθησε. Στη συνέχεια ωστόσο ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης και ο ίδιος έπληξε με μαχαίρι τον 18χρονο Δημήτρη.

Οι αστυνομικοί στο σπίτι του ανήλικού Αλβανού δράστη, εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήριο τα ρούχα που φορούσε κατά την επίθεση στον νεαρό στην περιοχή της Ακρόπολης, και στην μπλούζα υπήρχε αιματηρή κηλίδα η οποία αναμένεται να ταυτοποιηθεί εργαστηριακά με εξέταση DNA .

Ο ανήλικος Αλβανός πριν ένα χρόνο (22/02 2022) ταυτοποιήθηκε ως μέλος συμμορίας ανηλίκων, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ληστεία σε βάρος ανηλίκων με την απειλή μαχαιριών, στους Αγίους Αναργύρους. Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από την Αστυνομία και είχε διαβιβαστεί το υλικό στην Εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει η δικονομική διαδικασία και συνέχιζε την παράνομη δραστηριότητά του, χωρίς ποινικές επιπτώσεις.