Άκης Σκέρτσος: «Τα μέλη του Ρουβίκωνα ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγό μου «επί τω έργω»»

Η καταδρομική επίθεση με μπογιές στα σπίτια της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας και του Υπουργού Επικρατείας, από μέλη του «Ρουβίκωνα» προκάλεσε οργισμένη αντίδραση

Ανέγραψαν με μπογιές υβριστικά συνθήματα τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» εξωτερικά της οικίας της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου. Με οργισμένη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Επικρατείας, απευθύνεται προς τα στελέχη του Ρουβίκωνα, «γνώριζαν πολύ καλά εκτός από τη διεύθυνση του σπιτιού μου και ότι δεν έχω φρουρά».

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του, ο Υπουργός Επικρατείας αναφέρει, «Τα μέλη του Ρουβίκωνα που βανδάλισαν χθες το διαμέρισμά μου και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγό μου «επί τω έργω», γνώριζαν πολύ καλά εκτός από τη διεύθυνση του σπιτιού μου και ότι δεν έχω φρουρά. Παραβίασαν δηλαδή ανοιχτές πόρτες. Αυτό τους κάνει εκτός από εχθρούς της δημοκρατίας και θρασύδειλους. Και ναι, οι δυνάμεις του Ρουβίκωνα είναι αντιδημοκρατικές διότι εχθρεύονται και απειλούν ευθέως τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα κάθε δημοκρατικού πολίτη, όπως είναι η ελευθερία της γνώμης, η ατομική ιδιοκτησία, η προστασία της οικογενειακής εστίας. Γι’ αυτό και η καταδίκη της δράσης τους πρέπει να είναι απόλυτη από τον πολιτικό κόσμο. Για να το πούμε απλά, όσοι δεν το κάνουν θεωρούν φυσιολογικό σε μια δημοκρατία όποιος διαφωνεί μαζί σου να σε εκφοβίζει βανδαλίζοντας το σπίτι σου χωρίς να έχει συνέπειες για αυτό. Δεν τους φοβόμαστε».