Αιτωλοακαρνανία: Σε πνιγμό αποδίδεται ο θάνατος των δυο φίλων- Έρευνα για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

Ολοκληρώθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, η νεκροτομή στις σορούς των δύο φίλων, οι οποίες εντοπίσθηκαν μεσα στο όχημα στο οποίο επέβαιναν, στο αρδευτικό κανάλι στην Κατοχή Μεσολογγίου.

Μεσολογγι.pngΣύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση σε πνιγμό αποδίδεται από τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του Βασίλη Γρατσάνη, 35 και του Γιάννη Κορδώση, 40 τους οποίους αναζητούσαν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, και εντοπίσθηκαν νεκροί (04/01) σε αρδευτικό κανάλι, στην Κατοχή Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα κατά τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Βασίλη Γρατσάνη προέκυψαν ευρήματα που καταδεικνύουν ως αιτιολογία θανάτου, τον πνιγμό, ενώ έφερε μικρές εκχυμώσεις στις κνήμες. Κοινά ευρήματα στον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου και κατά τη νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του Γιάννη Κορδώση.

Προανάκριση στη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ανδρών, διενεργεί το ΑΤ Αιτωλικού, το ΤΑ Μεσολογγίου με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Σύμφωνα με τα προανακριτικά ευρήματα, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, και βρέθηκε στο αρδευτικό αυλάκι στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού – Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, και ανατράπει. Εκτιμάται ότι η ολισθηρότητα του δρόμου είχε καθοριστικό ρόλο, στην πρόκληση του δυστυχήματος, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έσκασε το λάστιχο της αριστερής μπροστινής ρόδας. Όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, ο οδηγός του μαύρου TOYOTA Corolla, ήταν ο 40άχρονος Γιάννης Κορδώσης, ο οποίος δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Σύμφωνα με ευρήματα των Αστυνομικών που ερευνούν το τροχαίο δυστύχημα, ο 35άχρονος Βασίλης Γρατσάνης, ιδιοκτήτης του μαύρου Corolla και κάτοχος διπλώματος, σχεδον 50m απο το σημείο που εντοπίσθηκαν στο αρδευτικό κανάλι το αυτοκίνητο βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Προφανώς έκρινε ότι δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει το αυτοκίνητο και στη θέση του οδηγού για να επιστρέψουν στο χωριό τους, κάθισε ο φίλος του ο οποίος γνώριζε να οδηγεί μόνο δίκυκλο. Προφανώς λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος εξαιτίας της ολισθηροτητας, και της απειρίας του, το όχημα με τους δύο επιβαινοντες κινήθηκε διαγώνια και έπεσε αριστερά στο αρδευτικό κανάλι πίσω από τις καλαμωτές.
Η εξόδιος ακολουθία για το Βασίλη Γρατσάνη, θα ψαλλει (05/01-13.00) στα Πηγάδια Παλαιομάνινας, ενώ δύο ώρες αργότερα, (05/01-15.00) στην Πεντάλοφο, θα τελεστεί η κηδεία του Γιάννη Κορδώση.
Νάντια Αλεξίου- NantiaReport