Αιτωλοακαρνανία: Οι κάμερες “είδαν” την κίνηση των δύο φίλων. Το στίγμα των κινητών τους “έσβησε” χωρίς να εντοπίζεται η παρουσία τους.

Για τρίτο 24ώρο οι δύο φίλοι από τα Πηγάδια του Ξηρομέρου και τον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας, παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν έχουν εντοπισθεί. Οι οικογένειες τους εκφράζουν έντονη ανησυχία, ενώ φήμες οι οποίες διατυπώνονται ως πληροφορίες, δεν αιτιολογούν- μέχρι στιγμής- την εξαφάνισή τους.

Ξεκινησαν οι ερευνες (04/01-07.10) με ιδανικες συνθηκες, για τρίτο 24ώρο από το πρωί, ενω συμμετέχει στις έρευνες και ελικόπτερο με θερμικές, για να εντοπίσουν τους δυο φίλους -Βασίλη Γρατσάνη, 35 από τα Πηγάδια του Ξηρομέρου και Γιάννη Κορδώση, 40 από τον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας, που αγνοούνται απο τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες με έντονη βροχόπτωση, κατά της διάρκεια της Κυριακής (03/01) οι έρευνες δεν απέφεραν αποτελέσματα για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.

Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ με πλωτό σκάφος πραγματοποιεί έρευνα στον ποταμό Αχελώο με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, της Αστυνομίας που έχει ενισχυθεί και από όμορες περιοχές, να αναζητούν στο οδικό δίκτυο και σε χαράδρες ίχνη για την παρουσία των δύο φίλων. Στις έρευνες συμμετέχουν μέλη Εθελοντικών ομάδων έρευνας και διάσωσης με κατοίκους και συγγενείς να ερευνούν σε όλη την περιοχή.
Οι δύο άνδρες διασκέδαζαν σε μπαρ του χωριού μέχρι τις 04.30 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα και με τους υπόλοιπους θαμώνες της επιχείρησης. Πλήρωσαν το λογαριασμο και αποχώρησαν. Μαρτυρία εντοπίζει την παρουσία των δύο ανδρών, οι οποιοι επέβαιναν σε μαυρο Toyota Corolla με αριθμό πινακίδας ΑΙΚ 7885, στις 4.20 το ξημέρωμα (01/01), σε διασταύρωση για το διπλανό χωριό, με την κίνησή τους, να έχει καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας ξηραντηρίο.
Τι συνέβη μετά, παραμένει αδιευκρίνηστο. Φήμες οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από τα μέχρι στιγμής προανακριτικά στοιχεία της έρευνας, αναφέρουν εμπλοκή των δυο φιλων σε καβγά σε άλλο μπαρ της περιοχής, στο οποίο φέρονται να λογόφεραν με παρέα Αλβανών, με αφορμή γυναίκα από την Αλβανία με το επεισόδιο να συνεχίζεται κι έξω από το μαγαζί, με έναν από την παρέα των Αλβανών. Ωστόσο και αυτές οι αναφορές, παραμένουν σε επίπεδο φημών καθώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί απο τη έρευνα της Αστυνομίας. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, το σήμα από τα κινητά τους έκλεισαν σε κοντινή απόσταση από το μπαρ με διαφορά 9 λεπτών.
«Φοβάμαι μήπως σκότωσαν τα παιδιά» ανέφερε εξάδελφος ενός εκ των δυο αγνοούμενων, ο οποίος κάνει λόγο για μια «πιθανή διένεξη που μπορεί να είχε άσχημο τέλος».
Κάποιοι άλλοι εξέφρασαν την εκτίμηση,  οι δυο άνδρες να ειχαν τροχαίο στο δρόμο με το όχημά τους να παρεξέκλινε της πορείας του και να βρέθηκαν στον Αχελώο. Όμως ούτε αυτό το σενάριο επιβεβαιώνεται καθώς δεν έχει εντοπισθεί το όχημα τους.
Ωστόσο, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι αγνοούμενοι δεν είχαν απασχολήσει την Αστυνομία και δεν είχαν διαφορές.
Οι οικογένειες των Γιάννη Κορδώση,40 και Βασίλη Γρατσάνη, 35 απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την εξαφάνιση των δύο ανδρών, να επικοινωνήσει με τις Αρχές.
Νάντια Αλεξίου- NantiaReport