Αιτωλοακαρνανία: Εγκληματική οργάνωση διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές- Συνταξιούχος Αστυνομικός και Ρομά οι συλληφθέντες

Έγκλειστος στις Φυλακές κατ’ εντολή εγκλείστου στις Φυλακές, με εντολές σε Αλβανό συνεργό τους, οργάνωνε την εγκληματική ομάδας των Ρομά οι οποίοι διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στα όρια της Αιτωλίας

Σε 10 συλλήψεις ληστών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι εμπλέκονται σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Πάτρα, το Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, προχωρήσαν σε ευρεία Αστυνομική επιχείρηση Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με την συνδρομή της ΟΠΚΕ.

Έγκλειστος στις Φυλακές, καθώς είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη Λευκάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, σε εκτέλεση εντάλματος για ληστείες, με άμεσο συνεργό Αλβανό μέλος της εγκληματικής ομάδας που είχαν συστήσει, κατ’ εντολήν του οργάνωσε τις ληστείες και τις διαρρήξεις σε οικίες μοναχικών ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, για τον τρόπο δράστης της εγκληματικής ομάδας, οι συλληφθέντες αφού στρατολογούσαν άτομα από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αποσπούσαν πληροφορίες κυρίως για μοναχικούς ηλικιωμένους σε οικίες και παριστάνοντας τους Αστυνομικούς, τους ακινητοποιούσαν και με την χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά. Συνολικά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνίασαν επτά ληστείες και είκοσι έξι κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, του Αγρινίου, του Ξηρόμερου, της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας. Εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2020, έχει αποκομίσει κατά δήλωση των θυμάτων τους, παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις €100.000 .

Στην ευρεία Αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν ο Αλβανός επικεφαλής του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν συστήσει, και από τους υπόλοιπους εννέα συλληφθέντες πέντε Ρομά, ένας συνταξιούχος Αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην Ακαρνανία και μια γυναίκα. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Σε έρευνες στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα περίστροφο, 55 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, 2 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, μια συσκευή gps tracker, μια ξύλινη αστυνομική ράβδο (γκλοπ), 15 κινητά και πλήθος καρτών sim, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες τύπου full –face, και 800 ευρώ. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και δυο επιβατηγά αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν κατά τις εγκληματικές τους πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την ποινική δικογραφία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.