Αίτηση άρσης στο Συμβούλιο Εφετών από το Στάθη Μπούκουρα.

Αίτηση άρσης της προσωρινής του κράτησης, και κατα της Εισαγγελικης προτασης που τον παραπέμπει σε δικη για την υποθεση της Χρυσης Αυγης, υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος Βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας.
Το αίτημα υπέβαλε η νεα συνήγορος του ανεξάρτητου πλέον Βουλευτή, Βάσω Πανταζή η οποία από κοινού μαζί με τον επίσης  δικηγόρο Σπύρο Μουζακίτη* έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα.
Σε δήλωσή του ο Σπύρος Μουζακίτης, αναφέρθηκε στον πρώην συνάδελφό του Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος υπέβαλε την πρόταση για την Χρυσή Αυγή «Από τη μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής».
«Είναι λογικά αδιανόητο να κρατείται προσωρινώς ο κ Μπούκουρας, ως ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, τη στιγμή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κόμμα της ΧΑ και να είναι ελεύθερη η μισή και πλέον κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος» ανέφερε σε δήλωση της η συνήγορος του Βάσω Πανταζή.
Στο Δικαστικό έγγραφο, αναφέρεται χαρακτηριστικά «Ο κ. εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να “δαιμονοποιήσει” εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις “μάχη”, “τελική νίκη”, “ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής”, “στρατιώτης”» ενώ παραθέτει αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων, σε μια απόπειρα να επεξηγήσει ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό, δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».
«Ο κ. εισαγγελέας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναφορά της ομιλίας μου Βουλή στην πρόταση για παραπομπή μου, επέλεξε για πολλοστή φορά να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως» αναφερρυσι σε αλλο σημείο της αίτησης του, ενώ ζητά από τη Δικαστική σύνθεση την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους.

* Ο Σπυρος Μουζακιτης, είναι ο πρώην Εισαγγελέας, ο οποίος υπηρέτησε στην θέση του επίκουρου οικονομικού Εισαγγελέα και ο οποίος παραιτήθηκε από το Σώμα και πλέον ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport