Αίτηση αναίρεσης απο την Ξένια Δημητρίου για τον Κουφοντίνα

Άσκησε αναίρεση η Ξένη Δημητρίου για το “Λουκά” της 17Ν.

UPDATE: Η εξέλιξη, προκάλεσε τη Σύγκλιση του Ανώτατου Αρμοδιου Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (21/05)

Καταγράφηκε η απόφαση  αναιρέσεως του Βουλεύματος αδείας για τον κατάδικο τρομοκράτη “Λουκά”, της 17Ν , το βράδυ της Παρασκευής (17/05). Η ανακοίνωση της σχετικής απόφασης προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις.

Το σκεπτικό της αναίρεσης του βουλεύματος για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθως αντίθετος είναι ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας, επικαλείται τρείς παλαιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 έως το 2011 αλλά και σχετική δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, παράλληλα, επισημαίνει ότι το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα.

Ο Αντεισαγγελέας στο σκεπτικό του εκτός από τα νομικά θέματα  διατυπώνει την εκδοχή ότι «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», αναγνωρίζοντας ότι ο κατάδικος τρομοκράτης είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.