Αίτημα για αποσπάσεις Αστυνομικών που διαθέτουν πτυχίο νοσηλευτή στα Κεντρικά Ιατρεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, για αποσπάσεις Αστυνομικών με πτυχίο νοσηλευτή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με επιστολή τους προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και κοινοποίηση προς τον Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, το Διευθυντή Διεύθυνσης Υγειονομικού Α.Ε.Α. και τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, ΠΟΑΣΥ ζητά την απόσπαση στα δύο Υγειονομικά Κέντρα της Αστυνομίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Αστυνομικών οι οποίοι διαθέτουν πτυχίο νοσηλευτή ώστε να συνδράμουν άμεσα στην έκτακτη ανάγκη όπως έχει διαμορφωθεί με τον Covid19

 Στο κείμενό τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν, «Με προηγούμενο έγγραφό μας στις 13/11/2020 επισημάναμε για πολλοστή φορά τον κίνδυνο που διατρέχει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. από την πανδημία καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ούτως ώστε να αποφύγουμε την μεγάλη μετάδοση του ιού εντός του Σώματος αλλά και να αποτραπεί η πιθανότητα οι αστυνομικοί να μεταβληθούν σε φορείς υπερμετάδοσης.
Τα μέτρα τάξης για την επέτειο του πολυτεχνείου απέδειξαν με εμφατικό τρόπο αυτό που εμείς φωνάζουμε εδώ και καιρό και που βιώνουν τα μέλη μας σε όλες τις υπηρεσίες από την αρχή της πανδημικής κρίσης.
Είναι επιβεβλημένο πέραν των μέτρων που προτείναμε με το προηγούμενο έγγραφό μας όπως η αριθμητική μείωση των διμοιριών, η εφαρμογή μέτρων πρόληψης της πανδημίας, η έγκαιρη εξασφάλιση εμβολίων, η επαρκής διάθεση ατομικών εφοδίων και βεβαίως ο αυστηρός έλεγχος της διοίκησης για την υλοποίηση των διαταγών των αρμοδίων Διευθύνσεων του Α.Ε.Α. να υπάρξει και ένα οργανωμένο πλάνο προληπτικών τεστ εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής .
Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι ο επαρκής αριθμός νοσηλευτών διότι ο νόμος επιβάλλει τα rapid test να διενεργούνται μόνο από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
Για το λόγο ζητάμε να αποσπαστούν στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών και Θεσσαλονίκης ικανός αριθμός αστυνομικών που διαθέτουν πτυχίο νοσηλευτή και να συνδράμουν άμεσα στην έκτατη αυτή ανάγκη.»

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.