Αίτημα αποφυλάκισης και μηνύσεις απο την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ιατροδικαστές

Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλλε ο νομικός συμπαραστάτης, της Ρούλας Πισπιρίγκου κι εξαπολύει νέα επίθεση στους ιατροδικαστές Ασφαλείας Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα

Σε μια κίνηση τακτικής, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών αίτημα αποφυλάκισης στη δεύτερη απόφαση προσωρινής κράτησης που της επιβλήθηκε για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της Ίριδας και Μαλένας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε συλληφθεί με ένταλμα, στις 31 Μαρτίου του 2022 στο σπίτι της, στην Πάτρα και κρίθηκε προφυλακιστέα για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας και παραμένει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, στην προσφυγή του νομικού συμπαραστάτη της Ρούλας Πισπιρίγκου παρατίθενται επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση ομάδας ιατροδικαστών οι οποίοι επισημαίνει καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα κορίτσια κατέληξαν από παθολογικά αίτια.

«...αφού μετά τις νεκροψίες – νεκροτομές και τις επακολουθήσασες ιατροδικαστικές εκθέσεις των κ.κ. τακτικών ιατροδικαστών Τσάκωνα, Τσιόλα (προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών), την πραγματογνωμοσύνη για την Μαρία- Ελένη του τακτικού ιατροδικαστή Πειραιώς κου Τσαντιρη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Λαρίσης κου Κραββαρίτη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Πελοποννήσου και παθολογοανατόμου κου Μεσογίτη, τη μαρτυρική κατάθεση και την προηγηθείσα έκθεση της ιατροδικαστή του πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Δημακοπούλου, τη νέα μαρτυρική κατάθεση του ιατρού – παθολογοανατόμου του ΚΑΤ κου Ευτυχιάδη, ο οποίος στην ουσία ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση, αλλά και την πρώτη παθολογοανατομική του έκθεση, αλλά κυρίως την από 20/1/2023 επτάωρη συμπληρωματική κατάθεση της κας Αγγελικής Τσιόλα επί όλων των ιατρικών επιστημονικών προσεγγίσεων, δηλαδή μετά από όλες τις παραπάνω καταθέσεις και εκθέσεις που έχουν κατεξευτελίσει επιστημονικά την έκθεση ιδεών, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και χωρίς καμία βιβλιογραφία, των αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών Αθηνών κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, είναι επιβεβλημένη και χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση η άμεση αποφυλάκιση»

Ο δικηγόρος της 34χρονης αναφέρει ότι η εντολέας του έχει καταρρεύσει και ζητάει την άμεση αποφυλάκισή της.

«Βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εις βάρος των άτυχων παιδιών της, της Μαρίας – Ελένης και της Ίριδας, αφού πλέον η εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου έχει καταρρεύσει και κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος»

Παράλληλα προαναγγέλλει για τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα οι οποίοι συνέταξαν το κοινό πόρισμα, ότι έχουν καταθέσει σε βάρος τους μηνύσεις.

«Πειθαρχική αναφορά αλλά και μήνυση και αγωγή κατά των κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα για τα αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος, της ψεύδους καταμηνύσεως, της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψεύδους καταθέσεως θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το δικηγορικό μας γραφείο κατ’ εντολή της κας Σ.Π. για την στερούμενη παντελώς επιστημονικού υποβάθρου, κατά παγκόσμια ιατροδικαστική πρωτοτυπία, ιατρική γνωμοδότησή τους και τις μαρτυρικές τους καταθέσεις»

Η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη (31/01), με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας το Μάνο Δασκαλάκη. Ο πρώην σύζυγος της 34χρονης τίθεται σε υποστήριξη τις κατηγορίας.