«Αισθάνομαι ακόμα τη φωτιά στο πρόσωπό μου…» – Συγκλονίζει ο Αχαιός μέλος του πληρώματος στο φλεγόμενο πλοίο

Είχε βάρδια στο μπαρ του επιβατηγού οχηματαγωγού “EuroFerry Olympia”, όταν ξέσπασε η φωτιά που έλαβε έκταση και από τους τελευταίους που απομακρύνθηκε μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα και αφού προηγουμένως είχαν βοηθήσει να αποβιβαστούν οι επιβαίνοντες

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ… Ήταν μια τρομακτική εμπειρία, την οποία δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια…», δηλώνει ο Ηλίας Οικονομόπουλος από το Ριόλο Αχαΐας, μέλος του πληρώματος του Euroferry Olympia, στη δημοσιογράφο Ελένη Γεωργοπούλου, και την εφημερίδα “Γνώμη”, που φλέγεται για τρίτο 24ωρος ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας.

Ο Ηλίας Οικονομόπουλος παραμένει στην Κέρκυρα, έχοντας αφήσει πίσω στο φλεγόμενο πλοίο σχεδόν τα πάντα, «Μετά βίας έφθασα στην καμπίνα μου και πήρα μόνο ένα τσαντάκι με έγγραφα. Άλλοι άφησαν έγγραφα, κλειδιά, χρήματα, τα πάντα… Δεν έχουμε ούτε ρούχα να φορέσουμε. Είμαστε με στολές εργασίας, όπως βγήκαμε από το καράβι. Η εταιρεία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας ενημέρωσε ότι θα μας δώσουν χρήματα για να μπορέσουμε να αγοράσουμε καθαρά ρούχα…» δήλωσε.

«Τρέχαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο»

«Είμαι 16 χρόνια μέλος πληρώματος του Ομίλου, πρώτη φορά δούλεψα στο συγκεκριμένο καράβι… Ακόμα και τώρα περπατάω και αισθάνομαι τη φωτιά στο πρόσωπό μου…», ανέφερε ο ίδιος.

«Έπιασα βάρδια στο μπαρ στις 10 το βράδυ και θα τελείωνα τα ξημερώματα. Μέσα στη νύχτα άκουσα τις ανακοινώσεις για τη φωτιά. Κατευθείαν πήγα στη ρεσεψιόν, είδα τους καπνούς και έσπευσα να ειδοποιήσω τους συναδέλφους μου. Όλο το πλήρωμα τρέχαμε για να βοηθήσουμε τον κόσμο, να τους ξυπνήσουμε και να τους απομακρύνουμε από το πλοίο.

Ήταν οικογένειες με παιδιά και με μωρά. Τους βάλαμε στις βάρκες… Κάποιοι δεν έβγαιναν από τις καμπίνες τους. Φοβόντουσαν… Με το ζόρι τους βγάλαμε για να σωθούν. Αυτό ήταν το καθήκον μας. Το πλήρωμα έφυγε τελευταίο. Βλέπαμε τη φωτιά στα πόδια μας, ακούγονταν κρότοι και εμείς ήμασταν σε απόσταση 10 – 15 μέτρων. Εισπνεύσαμε πολύ καπνό… Αλλά μέσα σε μία ώρα είχαμε εγκαταλείψει το πλοίο… Άλλο να το ζει κανείς και άλλο να το περιγράφει… Κάναμε τον σταυρό μας που η θάλασσα ήταν λάδι και καταφέραμε να κατέβουμε στις βάρκες. Ευχαριστούμε τον Θεό που σωθήκαμε…».

Ώρες αγωνίας για τη σύζυγο και τα παιδία τους

Ο ίδιος πήρε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε τη σύζυγό του και τα παιδιά του, «Τους έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο γιατί ανησυχούσαν πολύ. Δόξα το Θεό είμαι καλά τους είπα… όταν πλέον έφθασα με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας», αναφέρει, ενώ σημειώνει ότι οι κάτοικοι και οι φορείς της Κέρκυρας τους στήριξαν άμεσα σε ό,τι χρειάζονταν.

Ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου, συνομίλησε μαζί του. «Με πήρε τηλέφωνο την Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος και με συγκίνησε… Μου είπε πως η Εκκλησία θα είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ. Τον ευχαριστώ θερμά. Τους ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση και τις ευχές» είπε, αναφερόμενος και στην ανακοίνωση της ενορίας του και τον εφημέριο π. Θεόδωρο Μπουλιέρη.