Αίγυπτος: Δολοφονία ο θάνατος του Έλληνα Δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα- Συνελήφθη ο δράστης, διανομέας εστιατορίου

Σε σύλληψη υπόπτου ως δράστη δολοφονίας του Έλληνα Δημοσιογράφου και ανταποκριτή Νίκου Κάτσικα, ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Γκίζα της Αιγύπτου προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές με τη συνδρομή της Εισαγγελίας

Σε εγκληματική ενέργεια απέδωσε η Αστυνομία της Αιγύπτου το θάνατο του Έλληνα Δημοσιογράφου και ανταποκριτή στο Κάιρο, Νίκου Κάτσικα. Η Αστυνομία της Αιγύπτου συνέλαβε ως ύποπτο διανομέα εστιατορίου ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία και παραδέχθηκε ότι γνώριζε τον Έλληνα Δημοσιογράφο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Al Ahram. Οι τοπικές Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες και τα κίνητρα του εγκλήματος με θύμα τον 56χρονο Έλληνα Νίκο Κάτσικα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Al Ahram, απέδωσαν το κίνητρο του δολοφόνου, στη ληστεία.

Ο Αιγύπτιος ντελίβερι ομολόγησε ότι σκότωσε τον Έλληνα δημοσιογράφο Νίκο Κάτσικα στο Κάιρο. Όπως ισχυρίστηκε, το έγκλημα ήταν σεξουαλικής φύσεως και με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ο διανομέας ανέφερε στην ανάκριση ότι συνάντησε για πρώτη φορά το θύμα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν και αντάλλαξαν τηλέφωνα με τον δημοσιογράφο. Όταν λίγες ημέρες αργότερα του τηλεφώνησε, τον κάλεσε στο διαμέρισμά του, μεταδίδει το elrai.net στο οποίο ο Νίκος Κατσικας διέμενε μαζί με την αδελφή του η οποία απουσίαζε την επίμαχη χρονική περίοδο.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρει ότι πήγε στο διαμέρισμα του Νίκου Κάτσικα, ο οποίος τον ρώτησε για την οικονομική του κατάσταση του ανέφερε ότι εχει οικονομικές δυσκολίες και φέρεται να του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά με χρηματικό αντάλλαγμα. Σύμφωνα τις δημοσιεύσεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κατά την ομολογία του ο δράστης, συναίνεσε για συνεύρεση, αλλά το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί κατα τη δεύτερη συνεύρεση τους. Με αυτή την αφορμή διαπληκτίστηκαν και ο διανομέας επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε μέχρι που εξέπνευσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Ahram. Ο διανομέας αφαίρεσε €263, τρία κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα αξίας του θύματος και διέφυγε.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η Εισαγγελία της Γκίζας ενέκρινε τη Δευτέρα (07/02) την ταφή του Νικολάου Κατσικα, Έλληνα Δημοσιογράφου ανταποκριτή και αντιπροέδρου του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, μετά την εξιχνίαση της υπόθεση από την τοπική Αστυνομία.

Ο Νίκος Κατσίκας, εντοπίσθηκε νεκρός με πλήγματα από μαχαίρι, το περασμένο Σάββατο (05/02) στο διαμέρισμά του στη συνοικία Σεΐχη Ζαγιέντ της Γκίζας, καθώς είχε ημέρες να δηλώσει παρουσία. Ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο, ο Νίκος Κατσικας, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Κάιρο του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΝΑ) από το 2016, και επί σειρά ετών ήταν ανταποκριτής της ΕΡΤ και της Κυπριακής τηλεόρασης. Ο ίδιος, ίδρυσε την εφημερίδα “Fos” στο Κάιρο και επιμελήθηκε τη μηνιαία έκδοση του Αλέξανδρου Ταϋνταμού στην Αλεξάνδρεια. Και οι δύο εκδόσεις παράγονται από την ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο.

«Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο Νικόλαο Κατσίκα, έναν άνθρωπο που αγαπούσε το έργο του, τους Αιγύπτιους Έλληνες και την Αίγυπτο”, ανέφερε για το θάνατο του αντιπροέδρου του ΕΠΚ Καίρου, σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση, «Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές», κι εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Έλληνα δημοσιογράφου.