Αίγιο: Αφέθηκε ελεύθερος ο 28άχρονος οδηγός που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά και του ορίσθηκε τακτική δικάσιμος

Ο 28άχρονος, Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την 67άχρονη και το 4ων μηνών εγγονάκι της στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Αιγίου, μεταξύ των κοινοτήτων Καμαρών και Λόγγου, παραπέμφθηκε στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Όπως αναφέρουν Δικαστικές πηγές, με προφορική εντολή τα μεσάνυχτα, αφέθηκε ελεύθερος ενώ του ορίσθηκε τακτική δικάσιμος. Με το σκεπτικό της απόφασης να μην έχει δημοσιοποιηθεί σημειώνεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σύμφωνα με το νεο ΠΚ είναι πλημμελιματικού χαρακτήρα.

«Μόλις είδε το παιδί με ανοιγμένο το κεφάλι, το έβαλε στα πόδια»

Ο οδηγός, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει. Πρόκειται για στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς υπηρετεί θητεία ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός λόγω των σπουδών του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

aigio-syllipsi

Αυτόπτης μάρτυρας και συγγενής της 67άχρονης ΕΜ, στο θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο, αναφέρει, «..γύρω στις 7 παρά 10, ακούστηκε ένα φρενάρισμα και ένα δυνατός κρότος. Βγαίνοντας έξω, τι να δω… Κάτω τη νύφη μου και τον εγγονό μου, κομμάτια. (Ο οδηγός), σταμάτησε λίγο πιο κάτω. Ήρθε (στο σημείο) και λέει “α, δεν είναι τίποτα”. Μόλις είδε το παιδί με ανοιγμένο το κεφάλι, το έβαλε στα πόδια».

Πατέρας βρέφους, «Μην τον αφήσουν θα κάνω κακό»

Σε πλήρη απόγνωση ο πατέρας του βρέφους και γιός της 64άχρονης, «’Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην Αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

«Ήταν μεθυσμένος. Να τον κλείσουν φυλακή ισόβια. ..το παιδί μου και η πεθερά μου..», δήλωσε συντετριμμένη και η μητέρα του βρέφους η οποία απέκτησε το αγοράκι της μετά από τέσσερις εξωσωματικές.