Αιγάλεω: Συνελήφθη Τούρκος εμπρηστής- Κατασχέθηκαν πάνω του δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι

Συνελήφθη Τούρκος για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω, ομολόγησε τον εμπρησμό, και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ενώ είχε πρόσφατα απασχολήσει τις Ελληνικές Αρχές

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (26/05-13.20) στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο.
Για την κατάσβεση επιχείρησαν 43 Πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο, με συνδρομή των O.T.A. με υδροφόρα οχήματα.

Ομάδα της ΔΙΑΣ σε περιπολία στην περιφερειακή οδό, διέκρινε πυκνό καπνό, ενώ στο σημείο είχε μεταβεί πλήρωμα ΟΠΚΕ, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν την παρουσία και περιγραφή του Τούρκου εμπρηστή, ως εμπρηστή.

Σε διευρυμένες αναζητήσεις, σε απόσταση τουλάχιστον ενάμισι χιλιομέτρου από το σημείο της πρόκλησης πυρκαγιάς, εντοπίστηκε ο Τούρκος με δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που χρησιμοποιείται για προσάναμμα.

Όπως διακριβώθηκε στο ΤΑ Ασπροπύργου όπου οδηγήθηκε, πρόκειται για 33χρονο Τούρκο υπήκοο, ο οποίος εισέβαλλε στην στην Ελλάδα (04/04) ως λαθρομετανάστης από τον Έβρο. Από τις Ελληνικές Αρχές, επισημαίνεται ότι οι Τούρκοι που μπαίνουν από Έβρο λαμβάνουν για ένα έτος -προσωρινό – δελτίο ασύλου. Ενώ από τον έλεγχο στο Eurodac δεν προέκυψε αίτημα ασύλου σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα καθώς δεν έχει εκδοθεί απόφαση ασύλου.

Σύμφωνα αστυνομικές πηγές ο 33χρονος Τούρκος Δηλώνει καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης, με ιστορικό περιοδείας σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Φινλανδία. Όπως προέκυψε ότι είχε προσαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες γιατί είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ κατά την εξέτασή του, ομολόγησε την πράξη του και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.

Σε ανάρτησή του, ο Υπουργός Κιλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε για την υπόθεση, «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές:
Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

Σημειώνεται ότι στο ενδεχόμενο που η φωτιά ξέφευγε και δεν αντιμετωπιζόταν στην έναρξή της, υπήρχε απειλή για το δάσος Χαϊδαρίου, με ανυπολόγιστες οικολογικές επιπτώσεις καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί.