Αιγάλεω: Περιπολικά, Αστυνομικοί και κορδέλες σε αποτροπή προσέλευσης πιστών, στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας

Έντονη παρουσία και αυστηρά αστυνομικά μέτρα ενόψει του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου του Δήμου Αιγάλεω, για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού

Από νωρίς (04/12) πληρώματα της ΕΛΑΣ έχουν σταθμεύσει περιπολικά στην είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, και πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε διερχόμενους σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή προσέλευσης πιστών, σε εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού .

Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (03/12) οι έλεγχοι ήταν εντατικοί σε αποτροπή του υπαίθριου παζαριού ενώ από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (04/12) απαγόρευση υπήρχε και στην προσέλευση πιστών στον περίβολο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας. Με ηχητικά μέσα τα περιπολικά ενημέρωναν για τα μέτρα που είναι σε ισχύ ενώ στο ενδεχόμενο “αρνητών” έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες για προσαγωγές και αν εντείνεται η “ανυπακοή” για συλλήψεις.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, συναντήσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με Δημάρχους και Μητροπολίτες περιοχών στις οποίες τις επόμενες ημέρες γιορτάζουν οι πολιούχοι των πόλεών τους, και είχαν δεσμευτεί ότι οι λειτουργίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών με το απαιτούμενο προσωπικό και οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς. Στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου υπάρχει οργανωμένη διαβίωση Ρομά, σε συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος με εκπροσώπους τους, είχε λάβει επίσης δέσμευση ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα.