Αιγάλεω: Έδωσε πλαστό ΔΑΤ σε έλεγχο ΔΙΑΣ- Είχαν εξαπατήσει αντιπρόσωπο ΜΟΤΑ “αγόρασαν” μηχανάκι και έβαλαν αγγελία πώλησης

Οι έλεγχοι εφαρμογής των μέτρων από τη ΔΙ.ΑΣ Δυτικής, αποκάλυψε τη δράση απατεώνων, οι οποίοι κυκλοφορούσαν και πραγματοποιούσαν εμπορικές συναλλαγές με πλαστό ΔΑΤ

Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού ,  στην περιοχή του Αιγάλεω επί της Θηβών η ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, σταμάτησε (09/11) για έλεγχο δίκυκλο με δύο αναβάτες και τους ζήτησαν την άδεια για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση και τις ταυτότητές τους. Οι δύο άνδρες, ηλικίας  55χρόνων και 52ετών, παρέδωσαν τα ΔΑΤ στους Αστυνομικούς οι οποίοι εξέφρασαν αμφιβολία για τη γνησιότητα του ενός και προχώρησαν σε προσαγωγή τους στο ΤΑ Αιγάλεω.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, όπως διακριβώθηκε κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, το ένα από τα Δελτία Ταυτότητας ήταν πλαστό ενώ και το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν έδειχνε να απασχολεί. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διακριβώθηκε ότι οι δύο άνδρες από κοινού ενεργούσαν απάτες με πλαστά στοιχεία και ΔΑΤ, εξέδιδαν δάνεια και πραγματοποιούσαν αγορές εξαπατώντας εμπόρους.

Ένα θύμα τους,  μετέβη στην Ασφάλεια και υπέβαλε σε βάρος τους μήνυση καθώς το δίκυκλο το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των δύο ανδρών είχε “αγοραστεί” πρόσφατα με χρηματοδότηση, από την Αντιπροσωπεία Μοτοσυκλετών που διατηρεί, στα στοιχεία του ίδιου πλαστού ΔΑΤ το οποίο παρέδωσε στους Αστυνομικούς κατά τον έλεγχο, με τον έμπορο να έχει υποστεί οικονομική ζημία ύψους €8000. Από πληροφορίες του NantiaReport.gr, σύμφωνα με τον έμπορος των δικύκλων, ο δράστης της απάτης σε βάρος του, μετά από κάποια ελάχιστα χιλιόμετρα που έκανε με το δίκυκλο, καταχώρησε αγγελία πώλησής του σε διαδικτυακό ιστότοπο αγοραπωλησία μεταχειρισμένων με σκοπό να το μεταπωλήσει και να εισπράξει την αξία του.

Το δίκυκλο επεστράφη στον έμπορο ως νόμιμος κάτοχος , ενώ σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτης (386 ΠΚ), αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος (ΠΚ 394), απόπειρα (42ΠΚ) και ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια (ΠΚ46) και παραπέμφθηκαν (10/11) στον Εισαγγελέα.