Η αιφνιδιαστική επίσκεψη στη ΓΑΔΑ που προκάλεσε τα “αντανακλαστικά” στο Μέγαρο

Τα έχασαν για λίγο στη ΓΑΔΑ με το ξαφνικό «ντου» του Τόσκα. Οταν οι αστυνομικοί φρουροί της ΓΑΔΑ είδαν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καταφθάνει, τα έχασαν για λίγο.

Δεν είχαν ενημερωθεί από κανέναν ότι ο Νίκος Τόσκας θα περνούσε από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ούτε και κανένας άλλος γνώριζε για την επίσκεψη. Εντάξει, δεν ήταν ακριβώς «ντου» για επιθεώρηση. Για ενημέρωση και για ευχές εν όψει Πάσχα πέρασε από εκεί.

Ο Ν. Τόσκας έμεινε εκεί περίπου δύο ώρες και συνάντησε αρκετό κόσμο. Εμαθα πως οι αξιωματικοί που τον συνόδευαν στο κτίριο έπαθαν ένα μικρό εγκεφαλικό όταν ο υπουργός -θέλοντας να μεταβεί στον πέμπτο όροφο, στο γραφείο του Αττικάρχη Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου- κάλεσε ένα κοινό ασανσέρ, δηλαδή ένα από αυτά που γίνονται οι μεταφορές κρατουμένων, με τους συνοδούς του να επιμένουν πως εντός του κτιρίου καλό θα ήταν να κινούνται με τα υπηρεσιακά, όπως και τελικά έγινε.

…που δεν ήταν το πρώτο

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Ν. Τόσκας πάει κάπου απροειδοποίητα. Το έχει κάνει κατά το παρελθόν, σε πρεσβείες και σταθμούς του μετρό, θέλοντας να δει ιδίοις όμμασι αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Και από ό,τι μου είπανε, θα το ξανακάνει.

Οι στρατιωτικές συνήθειες των εφόδων προφανώς και δεν αποβάλλονται εύκολα..
______

*ethnos.gr