Αιδηψός: Κλώτσησε γάτα και έπεσε από τον προβλήτα στο χαλίκι- Παρέμβαση της ΔΗΕ για τον εντοπισμό του δράστη και της παρέας του

Το βίντεο με τον άνδρα ο οποίος διακρίνεται να κλωτσάει μια γάτα σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσαν έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ταυτοποίηση του δράστη και της παρέας του

Ανήμερα Πρωτομαγιά παρέα δύο ανδρών και μιας γυναίκας, έχουν επιλέξει ψαροταβέρνα στην Αιδηψό για το μεσημέρι τους. Σε βιντεοληπτικό υλικό το οποίο διακινήθηκε από θαμώνα της ψαροταβέρνας και δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ο άνδρα που φέρει καλοκαιρινή περιβολή και έχει εμφανή έντονα tattoos στα πόδια του, ενώ πλησιάζουν στο τραπέζι τους, δύο γάτες.

Αφού διακρίνεται να “ταΐζει” τη μια γάτα με ψάρι στη συνέχεια την σπρώχνει με το πόδι του, από τον προβλήτα που έχει αναπτύξει τα τραπέζια η επιχείρηση, με το αδέσποτο ζώο να προσγειώνεται στο βότσαλο της παραλίας που βρίσκεται από κάτω, ενώ ακούγονται γέλια από την παρέα του. Χωρίς κανείς από την παρέα να αντιδράσει ή από τα διπλανά τραπέζια, τα μέλη της παρέας στο ίδιο βιντεοληπτικό υλικό, διακρίνονται να επιχειρούν να σπρώξουν και τη δεύτερη γάτα που έχει προσεγγίσει το τραπέζι .

Η συμπεριφορά των μελών της παρέας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό, ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών  προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Με βάση το νέο νόμο, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώου είναι κακούργημα κι ,επισείει ποινή μέχρι και 10 έτη κάθειρξης και πρόστιμο έως €50.000 .

Τα μέλη της παρέας ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την έκταση που έλαβε το θέμα, περιόρισαν τους δημόσιους λογαριασμούς τους μετατρέποντάς τους σε προσωπικούς, ενώ ο  άνδρας που προχώρησε στην κακοποίηση της γάτας, απευθυνόμενος σε όσους του επιτέθηκαν φραστικά, απάντησε με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις μέσα από “story” στο Instagram, ζητώντας και τα .. ρέστα για τις πράξεις του . Ο ίδιος, αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.