“Άγνωστη” η ταυτότητα της γυναίκας στην απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη

Τη γυναίκα εκμισθωτή ελικοπτέρου η οποία πραγματοποίησε την ένοπλη επίθεση σε βάρος του κυβερνήτη, στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό, αναζητά η Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Γενετικό υλικό της Πόλα Ρούπα την τοποθετούν στο ελικόπτερο.

image

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα εργαστηριακών συγκριτικών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την ανάλυση αιματηρών κηλίδων από πουκάμισο, που φορούσε ο πιλότος του ελικοπτέρου, προέκυψε γενετικός τύπος γυναίκας, η παρουσία της οποίας είναι “άγνωστη” στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ωστόσο τακτοποιείται στα στοιχεία της Πόλα Ρούπα. Στη σχετική ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής, δεν αναφερεται η Πόλα Ρούπα, καθώς όταν είχε συλληφθεί (2010) δεν ίσχυε η διάταξη αναγκαστικής λήψης βιολογικού υλικού.
Η παρουσια της λοιπόν, εντοπίζεται στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας (10/04 2010) καθώς τρίχα της, και γενετικό υλικο σε μάλλινο γάντι, κατασχονται σε δύο διαμερίσματα- γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα, στην περιοχή Κυψέλης Αττικής.

image

Καθως και στα Καλύβια Αττικής, στο σπίτι όπου διέμεναν με το ΝίκοςΜΑΖΙΩΤΗ, οταν τον Απρίλιο 2010, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε επιχείρηση εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα, και dna της, εντοπίστηκε σε γάζα, που βρέθηκε στο κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Νικος ΜΑΖΙΩΤΗΣ, μέχρι τις συλλήψεις των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

image

Γενετικός τύπος της Πόλα ΡΟΥΠΑ, εντοπίζεται και σε αντικείμενα -κατασχεθηκαν ως πειστήρια- (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.), απο το διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμεναν ο τρομοκράτης Νίκος ΜΑΖΙΩΤΗΣ μαζί με τη σύντροφό του και τον ανήλικο γιο τους, μέχρι και τον Ιούλιο 2014 οπότε συνελήφθη ο τρομοκράτης και διέφυγε η ίδια με το γιο τους.
Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 10414 και 1014, προς τους πολίτες, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.