Άγιος Παντελεήμονας: Με καταγωγή από Κονγκό, αποφυλακίστηκε για διακίνηση λαθρομεταναστών στη Γαλλία και συνελήφθη απο ΔΙΑΣ να διακινεί πλαστά διαβατήρια

Με αποφυλακιστήριο για διακίνηση λαθρομεταναστών στη Γαλλία,  στην Ελλάδα διατηρούσε “επιχείρηση” διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς

Η παρουσία του εντός σταθμευμένου γκρι VW επι της οδού Σπάρτης 10 στον Άγιο Παντελεήμονα, και οι κινήσεις του οδηγού, τον κατέστησαν ύποπτο και πλήρωμα της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών,  προχώρησε σε έλεγχο (06/10-23.30). Όπως διακριβώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr κατα την εξακρίβωση των στοιχείων του, ο 34χρονος από το Κονγκό,  είχε αποφυλακιστεί για διακίνηση λαθρομεταναστών στην Γαλλία και είχε μετακομίσει στην Ελλάδα.

Κατα τον έλεγχο της ΔΙΑΣ κάτω από το κάθισμα σε ειδική κρύπτη εντοπίσθηκε οτι είχε κρυμμένα πέντε κλεμμένα και πέντε πλαστά έγγραφα χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης καθώς και ένα ζευγάρι κλειδιά.  Κατά την εξέταση του προέκυψε ότι διατηρούσε χώρο στην περιοχή της Κυψέλης και λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο κατάρτισης και νόθευση γνήσιων εγγράφων.

Παρουσία Εισαγγελέα σε κατ’ οίκον έρευνα στο χώρο τον οποίο διατηρούσε,  εντοπίσθηκε το πλήρως εξοπλισμό παράνομο εργαστήριο, ενώ κατασχέθηκαν διαβατήρια , ταυτότητες, άδειες ικανότητας οδήγησης κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεκάδες βίζες, σφραγίδες από αεροδρόμια και τέσσερις εκτυπωτές.

Όπως διαπιστώθηκε, το κόστος κάθε εγγράφου που κατασκεύαζε- πλαστογραφούσε ο 34χρονος από το Κονγκό, ανερχόταν τουλάχιστον στο ποσό των €500 , ενώ το παράνομο προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση των παραπάνω εγγράφων υπολογίζεται ότι θα υπερέβαινε τα €339.500.

Ο 34χρονος Κονγκολέζος, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε Ειδικό Ανακριτή, ενώ την υπόθεση ανέλαβε σε διερεύνηση η Υποδιευθυνση Ασφάλειας Αθηνών.