Άγιοι Ανάργυροι: Ο Ειδικός Φρουρός είχε εκτίσει εγκλεισμό και η Υποδιοικητής του Τμήματος ηταν Επόπτης Δυτικής Αττικής με περιπολικό και οδηγό

Τα στοιχεία στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, έρχονται με αποκαλύψεις και για τους Αστυνομικούς σε υπηρεσία το βράδυ της Δευτέρας

Ο 48χρονος Υπαρχιφύλακας (από Ειδικός Φρουρός) σκοπός στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων είχε απασχολήσει το Εσωτερικών Υποθέσεων, σε δικογραφία το 2014 για εγκληματική οργάνωση , πλαστογραφία διαβατηρίων και διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, μαζί με άλλα δύο άτομα στην περιοχή του Ασπροπύργου και είχε προφυλακιστεί.

Ο Υπαρχιφύλακας , πρωτόδικα καταδικάστηκε και εξέτισε ποινή φυλάκισης, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τέθηκε σε διετή διαθεσιμότητα. Ο 48χρονος αστυνομικός, προσέφυγε στο Εφετείο ωστόσο το 2021 ο Εισαγγελέας διέταξε την έκτιση της ποινής , και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου παρέμεινε σε εγκλεισμό για 12 μήνες. Το 2023 με Βούλευμα αποφυλακίστηκε.

Αφού έληξε ο χρόνος της διαθεσιμότητα στην οποία είχε τεθεί, ο Υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ (πρώην Ειδικός Φρουρός), επέστρεψε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, υπέβαλλε ένσταση στο  Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς ο κανονισμός της Αστυνομίας προβλέπει ότι «εφόσον παρέλθει ο χρόνος της διαθεσιμότητας για νέα ποινική εκκρεμότητα, μπορείς να γυρίσει κάποιος στην Υπηρεσία του» κι επέστρεψε στην Υπηρεσία του. Καθώς πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο έχει ξεκινήσει η διαδικασία της απόταξής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr από πηγές της ΕΛΑΣ, «από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, είχαν επιβληθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα Πειθαρχικού ελέγχου και από την ΕΛΑΣ αναμένεται η τελεσίδικη από φάση του Αρείου Πάγου ώστε να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες».

Επίσης η Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, Υποδιοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων  η οποία βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα το βράδυ της Δευτέρας (01/04), είχε οριστεί από τη ΓΑΔΑ, επόπτης Δυτικής Αττικής και είχε στη διάθεσή της περιπολικό και οδηγό, την τρίτη γυναίκα Αστυνομικό (μαζί με την Αστυφύλακα, Αξιωματικό Υπηρεσίας) στο Αστυνομικό Τμήμα, οι οποίες επιχείρησαν να μεταπείσουν την 28χρονη Κυριακή Γρίβα να υποβάλλει μήνυση κατά του 39χρονου πρώην συντρόφου της, και δολοφόνου της.