Αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων της ΔΙ.ΑΣ Πειραιά και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Υπηρεσία

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, παρευρέθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τους θανόντες της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά (3ο Τμήμα ΔΙΑΣ της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Αττικής), στον αγιασμό των νέων εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας στο κτήριο “Κεράνης” του Υπουργείου Οικονομικών και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της προαναφερόμενης Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Στην θρησκευτική τελετή των ανωτέρω εκδηλώσεων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ.

Φέτος, οι καθιερωμένες ευχές για την καλή χρονιά, υγεία, δύναμη και αισιοδοξία ήταν έκδηλες στους συναδέλφους μας, μιας και άφηναν πίσω όλες τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζαν για χρόνια, αφού οι κτιριακές εγκαταστάσεις, μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες, βρισκόταν κάτω από μία γέφυρα στο λιμάνι του Πειραιά σε κοντέινερ.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι, η Ένωσή μας είχε αναδείξει το σοβαρό παραπάνω πρόβλημα στέγασης και στάθμευσης που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι και η Υπηρεσία της ΔΙ.ΑΣ Πειραιά ( Τα υπ´ αριθμ. 012 από 13-02-2019 και 096 από 18-11-2019 εγγραφά μας). Αποτελεί δε, μεγάλη ικανοποίηση, αφού η πρότασή μας για την άμεση και ενδεδειγμένη λύση της προαναφερόμενης, μεταστέγασης, πήρε σάρκα και οστά, με αρωγό την Π.Ο.ΑΣ.Υ, αλλά και την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Αμφότεροι, οΥπουργός και ο Αρχηγός, στον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην επίλυση του προβλήματος λέγοντας ότι, ήταν ένα δίκαιο αίτημα της Ένωσής μας, αλλά και των τοπικών Βουλευτών, ήταν δηλαδή ένα Πανπειραιώτικο αίτημα!

Η Ένωσή, μας στα πλαίσια της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους Αστυνομικούς του Πειραιά, αλλά και με γνώμονα την προσφορά καλύτερης ασφάλειας στον πολίτη, θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς σθεναρά, με σοβαρότητα και επιχειρήματα να αναδεικνύει προβλήματα και να ενημερώνει για τα τεκταινόμενα του Κλάδου μας και την φύση του επαγγελματός μας, δημιουργώντας συμμαχίες από ευήκοα ότα της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, του Αστυνομικού Σώματος, των τοπικών Βουλευτών, τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και τον πολίτη.

Για το Δ.Σ