Αγία Νάπα, Κύπρος: Προσδιόρισαν τον ηθικό αυτουργό στο μακελειό- Αναζητούνται μάρτυρες

Στον ηθικό αυτουργό στο μακελειό της Αγίας Νάπας, Κύπρου, την 23η Ιουνίου όταν πληρωμένοι εκτελεστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, ένα αστυνομικό και τη σύζυγό του και από τα πυρά έπεσε νεκρός και ένας εκ των εκτελεστών, κατέληξαν οι Αρχές.

 

Ήταν οι μαρτυρίες του ζεύγους των Κυπρίων οι οποίοι συνελήφθησαν για την υπόθεση, την 30χρονη που φέρεται να πρόσφερε καταφύγιο στους εκτελεστές μαζί με τον 32χρονο σύντροφό της που ήταν επίσης και ο οδηγός τους. Η Κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε 4 ακόμα άτομα, εκ των οποίων οι δυο ύποπτοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές και ανήκουν σε αντίπαλες φατρίες από του Φάνου Καλοψιδιώτη.

 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι ανακριτές της υπόθεσης, καταλήγουν τόσο στον ηθικό αυτουργό όσο και στα κίνητρα της εκτέλεσης, που παραπέμπουν στα κίνητρα του πενταπλού φονικού και τη δολοφονία του πατέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη,  Γιάννη.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, τα κίνητρα αποδίδονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές των δυο «στρατοπέδων» από άλλες εποχές.
Με τα στοιχεία και τις καταθέσεις που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, αναζητούν μαρτυρίες που θα οδηγεί στη σύλληψη του προσώπου που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση. Σε διαφορετική περίπτωση, η υπόθεση ενδέχεται να έχει την δικαστική εξέλιξη όπως στην υπόθεση διερεύνησης του πενταπλού φονικού, στην οποία καταδικάστηκαν οι δυο εκτελεστές ωστόσο οι ανακριτές δεν απέδωσαν ποινικές ευθύνες στον ηθικό αυτουργό.

 

Οι ανακριτές εξετάζουν τους τέσσερις νέους υπόπτους, μεταξύ των οποίων η 29χρονη σύντροφος του 38χρονου Μάριου Χριστοδούλου -γνωστός με το προσωνύμιο, «Μπένη» και ο Σέρβος φρουρός του Καλοψοδιώτη. Η 29χρονη φέρεται να συμμετείχε στις συναντήσεις που είχε ο σύντροφος της με τους εκτελεστές, ενώ ο Σέρβος φέρεται να ήταν αυτός που ενημέρωνε για τις κινήσεις του Καλοψιδιώτη.

 

Για τις Αρχές ο «Μπένη», ήταν ο συνδετικός κρίκος με όλους και αυτός που έφερε τους εκτελεστές στην Κύπρο. Φέρεται επίσης, να τους προμήθευσε οπλισμό, και βοήθησε στην διαφυγή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο 38χρονος – ύποπτος – Παναγιώτης Πένταφκας φέρεται να τους υπέδειξε τη διαδρομή διαφυγής, από σημεία που δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.
Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και οι 4 ανακρινόμενοι μέχρι στιγμής, δεν παραδέχονται οτιδήποτε παρά τις δύο ισχυρές μαρτυρίες που υπάρχουν και τους εμπλέκουν στην υπόθεση.

 

Την ίδια ώρα οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τον Αλβανό εκτελεστή Aleks BURRELI, ο οποίος καταφέρνει να διαφεύγει. Οι έρευνες των ανακριτών, εστιάζονται σε Λευκωσία και Λεμεσό από όπου, σύμφωνα με τις ενδείξεις, φαίνεται να είχε καταφύγει σε διαμερίσματα, ενώ ερευνούν για τον εντοπισμό και του 8ου ύποπτου, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το πρόσωπο που βοήθησε το «Μπένη» και τον 32χρονο οδηγό των εκτελεστών να μεταφέρει από τη Λευκωσία στον Πρωτάρα, το όχημα που μετέφεραν τους εκτελεστές από το χώρο της εκτέλεσης.