Αγία Άννης, Εύβοια: Φωτιά σε δασική έκταση- Έσβησε στη θάλασσα

Κλιμακιο της Πυροσβεστικής μεταβαίνει σε κατάσβεση φωτιας στην Αγία Άννα, Εύβοιας .

Screenshot_20160730-215734Η φωτιά ξέσπασε σε δασικη έκταση, αργά το απόγευμα (30/07). Στο σημείο έσπευσαν οχήματα από το κλιμάκιο Μαντουδίου, την Π.Υ. Ιστιαίας, με 20 Πυροσβέστες, 4 οχήματα απο την Π.Υ. Χαλκίδας και ένα απο το Π.Κ. Αλιβερίου ενω απο αέρος επιχειρούν 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής έθεσαν τη φωτιά υπο έλεγχο, ενω στο χώρο επιχειρουν πεζοπόρο της Στερεάς για να συνδράμουν στο εργο κατάσβεσης, ενώ έχουν μεταβεί στη Βόρεια Εύβοια, δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=618275748346876&id=1656927802718441425149_530_355

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας με κατεύθυνση προς την κωμόπολη της Λίμνης. Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, εχουν αποτεφρωθεί ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο και η Μονή Γαλατάκη. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, και η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να απειλήσει παραθαλάσσιες περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, από το απόγευμα (30/07) παραβρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την επιχείρηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων στο έργο κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια.
Νίκος Τόσκας: “Στόχος να μην επεκταθεί στα νότια η φωτιά”

«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Μέχρι τη δύση του ηλίου», πρόσθεσε, «έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι».

Ο 6δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος ΚΚαλωβιώτη, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες.

FB_IMG_1469904473038
Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εκτίμησε ότι δεν θα απειληθεί η Λίμνη Ευβοίας από την πυρκαγιά, παρ’ ότι έχει φτάσει πολύ κοντά.