Άγχος και ψυχολογική υποστήριξη για το προσωπικό της ΕΛΑΣ και τις οικογένειές τους- Στοιχεία της γραμμής ψυχολογικής στήριξης

Ψυχολογική πίεση και ένταση στο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών τους, προκύπτουν από τα στοιχεία της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΛ.ΑΣ.

Εκατοντάδες κλήσεις έχει δεχτεί η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΛ.ΑΣ, από υπηρετούντες και μελη των οικογενειών τους. Ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και ενημέρωση ενώ και σε κάποιες περιπτώσει “βοήθεια” σε θέματα ατομικά αλλά και οικογενειακά, καθώς και πολύ σοβαρά περιστατικά, έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν και να κατευθύνουν οι επιστήμονες που εργάζονται στον τηλεφωνικό αριθμό της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποτυπωθεί ως περιστατικά που απευθυνθεί στη τηλεφωνική γραμμή.

Επίσημη παρουσίαση και δημοσιοποίηση των στοιχείων, τα τελευταία δύο χρόνια από την επίσημη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξεης της ΕΛΑΣ, για τους Αστυνομικούς το πολιτικό προσωπικό της ΕΛΑΣ και τα μέλη των οικογενειών τους, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ (14/03-12.00) παρουσία της φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας του Σώματος .

Η τηλεφωνική γραμμή λείτουργεί (22/05 2017) σχεδόν δύο χρόνια, σε 24ωρη ανταπόκριση για όλο το προσωπικό και για τα μέλη των οικογενειών της Ελληνικής Αστυνομίας, με πλήρη διασφάλιση της ανωνυμίας και του απόρρητου της επικοινωνίας. Η λειτουργία της γραμμής ξεκίνησε με σκοπό να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση, στους Αστυνοικούς και τα μέλη των οικογενειών τους, να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν ζητήματα που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, οικογενειακό επίπεδο, με απόλυτη διασφάλιση της ανωνυμίας και πλήρη εχεμύθεια.

Οπως έιχε διακριβωθεί κατά το πρώτο 9άμηνο λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΛ.ΑΣ. είχαν δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις, για ψυχολογική υποστήριξη με την πλειοψηφία γυναίκες (συνολικά 308) σε σχέση με τους άνδρες, να έχουν καλέσει για “βοήθεια” στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Πρόκειται για γυναίκες που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ και συζύγους Α στυνομικών που είχαν να αντιμετωπίσουν την κακή ψυχολογική κατάσταση του Αστυνομικού συντρόφου τους, στο σπίτι και ένοισαν την ανάγκη να ζητήσουν βοήθεια διατηρώντας την ανωνυμία τους.

 

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργεί στον αριθμό 210 – 3410900 είναι σε 24άωρη λειρουγία και απευθύνεται στο προσωπικο (πολιτικό και ένστολο) της ΕΛΑΣ καθώς και στις οικογένειές τους.