Αγ.Παρασκευή: Συνελήφθη Ειδικός Φρουρός – Αστυφύλακας για ληστείες σε πρατήρια καυσίμων

Έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων για την ποινική δράση Ειδικού Φρουρού – Αστυφύλακα

Φορούσε κουκούλα και διέπραττε ληστείες σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων καυσίμων και περιπτέρων,  μόλις έβγαζε τη στολή του Ειδικού Φρουρού – Αστυφύλακα και κατέβαινε από το δίκυκλο της ΔΙ.ΑΣ , όταν δε δούλευε ως διώκτης του εγκλήματος, όπως διακρίβωσαν κατά την έρευνά τους οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaREport.gr  είχαν σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας,το δράστη σε δύο ληστείες πρατηρίου καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης (12/02), στις οποίες αφαίρεσε συνολικά €690. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, ταυτοποίησαν τον Ειδικό Φρουρό – Αστυφύλακα της ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, , ως δράστη ληστειών σε πρατήρια και περίπτερα.

Ο 29άχρονος Ειδικός Φρουρός είχε καταταγεί στην ΕΛΑΣ το 2011 και έγινε με τα χρόνια Αστυφύλακας

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, το απόγευμα της Τετάρτης (12/02) προχώρησαν σε προσαγωγή του Ειδικού Φρουρού – Αστυφύλακα και ύστερα από εξέτασή του συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/02). Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Κατά την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ειδικός Φρουρός – Αστυφύλακας, είχε διαπράξει άλλες 9 ένοπλες ληστείες σε οχτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, και είχε αφαιρέσει συνολικά ποσό -περίπου- €4.400.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν στην κατοχή του επίορκου μέλους της ΔΙ.ΑΣ, ως μέσα στη διάπραξη των ληστειών, το υπηρεσιακό του πιστόλι, ροούχα και τρία δίκυκλα καθώς και τα €690 από τις τελευταίες δύο ληστείες .

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ειδικός Φρουρός – Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.