Αγ.Παρασκευή: Ξεκαθάρισμα ομάδων της νύχτας η δολοφονία έξω από το Νεκροταφείο

Με ποινική εμπλοκή σε υποθέσεις που έχει χειριστεί το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το θύμα της φονικής εξέδρας έξω από το Νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής.

FB_IMG_1536633187882

Σεσημασμένος για εκβιασμούς με συμμετοχη σε ομάδα που “παρείχε” προστασία σε καταστήματα, ειχε κατηγορηθεί για ληστείες (1997), διακίνηση ναρκωτικών (2002), ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συνεργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (2013). Σε προγραμματισμένο ραντεβού ο 51άχρονος, κατέληξε στα βαρύτατα τραύματά του, στη δολοφονική ενέδρα, έξω από το Νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής (10/09-21.30).

Οι δράστες προσέγγισαν το σταθμευμένο Fiat στο οποίο επέβαινε στη θέση του οδηγού το θύμα και πυροβόλησαν με πιστόλι. Δυο βολίδες έπληξαν τον 51άχρονο στο κεφάλι, ενώ έχει δεχθεί πυρά και στο θώρακα. Απο το σημείο οι ιχνιλάτες της ΔΕΕ περισυνέλλεξαν εξι κάλυκες των 9mm. Ο θάνατος του 51άχρονου ήταν ακαριαίος.

Όπως προέκυψε από τον αριθμό κυκλοφορίας του Fiat, στο οποίο επέβαινε ο 51άχρονος, αανήκει σε γυναίκα, και είχε ραντεβού έξω από το Νεκροταφείο, όπου δολοφονήθηκε.

Σε ομάδες που έχουν “ανοιχτούς λογαριασμούς” και παρέχουν “προστασία” αναζητούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 51άχρονου. Αν δεν προκύπτει να έχει ενεργό συμμετοχή τα τελευταία χρόνια,  οι “εκκρεμότητες” από το παρελθόν ή κάτι που διαφεύγει στους Αστυνομικούς εξετάζεται ως κίνητρο της δολοφονίας του .

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, ο 51άχρονος είχε ενεργό συμμετοχή και συνδέεται με μέλη του «Συνδικάτου του Εγκλήματος».

Φέρεται να ανήκε στην ομάδα της «τρίτης γενιάς» της μαφιόζικης συμμορίας που στις αρχές του 1990 είχε “δραστηριότητα” σε όλη τη χώρα, με άγριες εκτελέσεις και ληστρικές επιθέσεις.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής

___________

* φωτο Νίκος Στέφος