“Αυθόρμητα χειροκροτήματα και εμψύχωση από κατοίκους στο πέρασμα των δυνάμεων από τα χωριά, απέναντι σε μια νέα ασύμμετρη απειλή”

Η παρουσία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ στα σύνορα του Έβρου, μέσα από την περιγραφή επιχειρησιακού Αστυνομικού* μέλος διμοιρίας

“Μέσα σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε εδώ και τρεις μέρες και κάνεις δεν ξέρει για πόσο ακόμα η Ελλάδα βγαίνει ήδη κερδισμένη. Επιτέλους ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια οι χαμένες μας αξίες, η αγάπη για την πατρίδα, το υψηλό φρόνημα, η ομοψυχία. Αξίες που κάποιοι επιχείρησαν να θάψουν με χίλιους δύο τρόπους τα τελευταία χρόνια.

Αστυνομικοί από κάθε υπηρεσία οι οποίοι παρακαλάνε στην κυριολεξία να ανέβουν στα σύνορα δίπλα σε όλους τους υπόλοιπους. Ο εθελοντισμός ξεπερνάει κατά πολύ τον απαιτούμενο αριθμό. Αστυνομικοί που δουλεύουν ασταμάτητα μέρα νύχτα και όμως συνεχίζουν χωρίς να παραπονεθούν.

Γιαγιάδες των τελευταίων ακριτικών χωριών της χώρας που ετοιμάζουν φαγητά για στρατό και Αστυνομία (αυτά τα ακούγαμε από. Τους παππούδες μας και τώρα τα ζούμε). Κάτοικοι των ακριτικών περιοχών που συγκεντρώνουν νερά και φαγητά για να τα προσφέρουν στις δυνάμεις.

Αυθόρμητα χειροκροτήματα και εμψύχωση από τους κατοίκους στο πέρασμα των δυνάμεων από τα χωριά. Όλοι μαζί λοιπόν να βγούμε και πάλι νικητές απέναντι σε μια νέα ασύμμετρη απειλή όπως χαρακτηρίστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, από αυτούς που ουδέποτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν “καλοί γείτονες”

Όσο για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να χαρακτηριστεί και ως σύγχρονος Δούρειος ίππος”, αναφέρει στο σχολιό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης.