Αυστηροποίηση ελέγχων και των αιτιάσεων μετακίνησης με διπλασιασμό προστίμων μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

Τις επόμενες 72ώρες αυστηροποίηση των ελέγχων σε οδικούς άξονες και στις γειτονιές όλης της χώρας, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Διπλασιάσμο του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τους ελάχιστους  οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι σε απειθαρχία στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχουν ως στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Με σαρωτικούς ελέγχους στα Εθνικά οδικά δίκτυα, ώστε να εντοπιστούν παραβάτες, δεν θα ισχύουν αιτιάσεις για κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση, ώστε να αποτρέψουν τους επιτήδειους οι οποίοι, αγνοώντας τα μέτρα μετακινηθούν ώστε να βρεθούν με συγγενείς και φίλους για την Ανάσταση και το Πάσχα
Ενώ και η μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη (Β4), θα υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο και μόνο ανά δύο άτομα σε αυτοκίνητο . Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και επίσης πρόστιμο επιβάλλεται και στον συνοδηγό 150 ευρώ.
Όπως διευκρίνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για τις μετακινήσεις ασθενών απο την επαρχία θα πρέπει να έχουν τη βεβαίωση του νοσοκομείου για τη διάρκεια της θεραπείας. Για ακτινοθεραπείες, η ΓΓΠΠ έχει μεριμνήσει για καταλύμματα στην Αθήνα ωστόσο απαιτείται η επικοινωνία του προϊσταμένου του τμήματος ακτινοθεραπείας με την ΓΓΠΠ στο τηλέφωνο 2103248098 για τη στέγαση του ασθενούς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απευθύνθηκε  κυρίως προς τους ηλικιωμένους, να μην συνοστίζονται στα λογιστικά γραφέια για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Υπενθύμισε ότι η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και το μόνο που χρειάζεται είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του φορολογούμενου με τον λογιστή.