Άφησαν ελεύθερο Πακιστανό κακοποιό, δράστη διπλής δολοφονίας

Ο 25χρονος Ahmed Waheed έχει δολοφονήσει 2 άτομα στη χώρα του, όμως ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν έπρεπε να εκδοθεί γιατί … κινδυνεύει η ζωή του. Στις 26 Απριλίου έληξε η περίοδος κράτησής του στην Αμυγδαλέζα και αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι σε βάρος του οποίου υπάρχει «ερυθρά αγγελία» από την Interpol.

Παράλληλα όπως καταγγέλλει ο Παναγιώτης Μπαϊλακτάρης, δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων του, ο 25χρονος Πακιστανός έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου που εκκρεμεί. «Οι αρχές όφειλαν να έχουν αντιμετωπίσει το αίτημά του για άσυλο πολύ πριν λήξει ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος κράτησης ενός ατόμου που αποτελεί κίνδυνο και για την εθνική ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια τάξη» προσθέτει ο δικηγόρος.
Ο Ahmed Waheed στις 2 Ιουλίου 2014 με τη συμμορία του που «πουλούσε» προστασία σε καταστήματα δολοφόνησε δύο άτομα στο Πακιστάν. Όταν εντοπίστηκε στη Θήβα στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ο 25χρονος υποστήριξε ότι κινδυνεύει με θανατική ποινή στο Πακιστάν και γι’ αυτό ζήτησε να μην εκδοθεί στη χώρα του. Αν και δικαστήριο στο Ναύπλιο έκρινε ότι έπρεπε να εκδοθεί, ο Πακιστανός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο που έκρινε ότι δεν πρέπει να συμβεί αυτό γιατί όντως κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Έτσι ο 25χρονος κατέληξε στην Αμυγδαλέζα από την οποία αφέθηκε ελεύθερος τον Απρίλιο, χωρις ούτε καν περιοριστικά μέτρα…

_______________

*